Lidl GB: Παρουσιάζει σχέδιο για τυρί «ουδέτερο σε άνθρακα»

Lidl GB: Παρουσιάζει σχέδιο για τυρί «ουδέτερο σε άνθρακα»
Πέμπτη, 13/05/2021 - 14:44

Το σούπερ μάρκετ Lidl Μεγάλης Βρετανίας (Lidl GB) πρόκειται να δημιουργήσει τυρί τσένταρ «ουδέτερο σε άνθρακα» έως το τέλος του 2021.

Μέσω βιώσιμων πρακτικών εργασίας, ο προμηθευτής θα στοχεύει στην εξοικονόμηση 22,5 εκατομμυρίων κιλών CO2 ετησίως, ισοδύναμο βάρος άνω των 1.875 διώροφων λεωφορείων.

Πιο συγκεκριμένα, για την Lidl GB, το παγωμένο τυρί είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εκπομπός άνθρακα στην αλυσίδα εφοδιασμού, μετά από φρέσκο ​​κρέας.

Έτσι, ο στόχος είναι ότι το τσένταρ θα επιτύχει την ουδετερότητα σε άνθρακα μέχρι το τέλος του έτους, μέσω ενός μείγματος βιώσιμης γεωργίας, βελτιωμένων επιχειρηματικών πρακτικών και της αγοράς πιστώσεων άνθρακα «τυποποιημένου χρυσού».

Οι καταναλωτές της Lidl θα δουν την υπόσχεση ουδέτερου άνθρακα για τα προϊόντα Lidl Deluxe Cheddar από αυτήν την εβδομάδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για μία κίνηση- μέρος της δέσμευσης της Lidl για μείωση του άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και να υποστηρίξει πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές.

Σημειώνεται ότι το σούπερ μάρκετ συνεργάζεται άμεσα με τον προμηθευτή Wyke Farms για το συγκεκριμένο έργο και θα βοηθήσει στην ανάληψη αποφασιστικών δράσων για τη μείωση των εκπομπών τους στην εκμετάλλευση.

Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας μέτρα σε πέντε βασικούς τομείς που καλύπτουν τη διαχείριση ζωοτροφών, τη διαχείριση εδάφους και γης, τη διαχείριση κοπριάς, τη διαχείριση κοπαδιών και τη διαχείριση ενέργειας.

Ειδικές δράσεις που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν οι αγρότες στις οποίες περιλαμβάνονται η μείωση της χρήσης λιπασμάτων, η μετατροπή σε ζωοτροφές χωρίς αποψίλωση δασών ή η χρήση ζωοτροφών μικρών μιλίων τροφίμων.

Ένα ανεξάρτητο τρίτο μέρος, η Carbon Trust, θα επαληθεύσει το έργο για να διασφαλίσει ότι η προσέγγιση που ακολουθείται ανταποκρίνεται στις επιστημονικές αρχές.

Ο επικεφαλής υπεύθυνης προμήθειας και ηθικού εμπορίου της Lidl GB, Amali Bunter, δήλωσε:

«Στη Lidl, είμαστε παθιασμένοι με το να κάνουμε καλό φαγητό, προσβάσιμο για όλους, που παράγεται με τρόπο που ωφελεί τους παραγωγούς και τον πλανήτη μας. Δεσμευόμαστε επίσης για τη μελλοντική προστασία της βρετανικής γεωργίας, συμβάλλοντας στην εισαγωγή πιο βιώσιμων πρακτικών. Η συνεργασία μας με την Wyke Farms στοχεύει στην αντιμετώπιση ορισμένων από τα εμπόδια στην αντιμετώπιση της ουδετερότητας του άνθρακα στη γεωργία.».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wyke Farms, Richard Clothier, πρόσθεσε:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από αυτό το έργο συνεργασίας. Μόνο όταν όλα τα μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού συνεργάζονται μπορούμε να ελπίζουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Lidl και οι προμηθευτές των αγροτών μας βρίσκονται σε αυτό το σημαντικό ταξίδι μαζί μας. Ως πρακτικοί περιβαλλοντολόγοι, για χάρη των παιδιών μας, πρέπει να παράγουμε απολύτως ποιοτικά τυροκομικά προϊόντα με τρόπο που να δημιουργεί καθαρό θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον».

Πηγή: renews.biz

Φωτογραφία: Lidl Hellas