Workshop: Ελάχιστα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης για υπάρχοντα κτίρια

Workshop: Ελάχιστα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης για υπάρχοντα κτίρια
Δευτέρα, 12/04/2021 - 16:59

Όπως ανακοινώθηκε με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η Επιτροπή ενέκρινε στις 14 Οκτωβρίου 2020 μια στρατηγική ανακοίνωση «Κύμα ανακαίνισης για την Ευρώπη - κάνοντας πράσινα τα κτίριά μας, δημιουργία θέσεων εργασίας, βελτίωση της ζωής».

Η ανακοίνωση περιέχει ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα ρυθμιστικά, χρηματοδοτικά και άλλα μέτρα και επιδιώκει το στόχο να διπλασιάσει τουλάχιστον τον ετήσιο ρυθμό ενεργειακής ανακαίνισης των κτιρίων έως το 2030 και να προωθήσει τις βαθιές ανακαινίσεις.

Αυτός ο στόχος απαιτεί αναθεώρηση της σχετικής νομικής πράξης της ΕΕ, της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων 2010/31 / ΕΕ (EPBD). Η αναθεώρηση θα επικεντρωθεί σε διατάξεις που είναι κεντρικές για την ενίσχυση της ανακαίνισης κτιρίων.

Η Επιτροπή συγκέντρωσε τη γνώμη του κοινού σχετικά με την εκτίμηση των επιπτώσεων κατά την έναρξη της EPBD (22 Φεβρουαρίου - 22 Μαρτίου) και σύντομα θα ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση της οδηγίας. Επιπλέον, διοργανώνεται μια σειρά από 5 εργαστήρια που στοχεύουν στη συγκέντρωση ενδιαφερομένων στην προετοιμασία της αναθεώρησης.

Αυτό είναι το δεύτερο από τα εργαστήρια και θα επικεντρωθεί στα ελάχιστα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης για υπάρχοντα κτίρια.

Το workshop θα λάβει χώρα στις 15 Απριλίου και σχέδιο ημερήσιας διάταξης θα ακολουθήσει σύντομα.

Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή