Συνεργασία της Apple με την Tesla για αποθύκευση ενέργειας

Συνεργασία της Apple με την Tesla για αποθύκευση ενέργειας
Δευτέρα, 05/04/2021 - 12:56

Συνεργασία της Apple με την Tesla ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη, η οποία αφορά τη νέα εγκατάσταση αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας της Apple στην Καλιφόρνια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το CNBC, η Apple θα χρησιμοποιήσει το Megapack της Tesla στη νέα της μονάδα αποθήκευσης ενέργειας με βάση την μπαταρία. Σύμφωνα με την εταιρεία η εγκατάσταση θα μπορέι να αποθηκεύσει 240 MWh ενέργειας, ένα ποσό ικανό να τροφοδοτήσει περισσότερα από 7.000 σπίτια ημερησίως.

Η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει 85 από τις Megapack μπαταρίες της Tesla, οι οποίες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2019. Σημειώνεται ότι η ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει τις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Αναφορικά με την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, Tesla, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει τις δραστηριότητές της στην ηλιακή ενέργεια. Η εταιρεία εισήλθε στον ηλιακό τομέα το 2016 όταν απέκτησε τη SolarCity για 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας αποτέλεσε μόνο το 6% των συνολικών εσόδων της εταιρείας το 2020, σύμφωνα με την οικονομική κατάθεση στο τέλος του έτους, αν και αυξήθηκε κατά 30% από το 2019.