Υποβολής αιτήσεων: Υποστήριξη για την Μετάβαση στην Καθαρή Ενέργεια για τα νησιά της ΕΕ

Υποβολής αιτήσεων: Υποστήριξη για την Μετάβαση στην Καθαρή Ενέργεια για τα νησιά της ΕΕ
Παρασκευή, 02/04/2021 - 15:47

Η Γραμματεία Καθαρής Ενέργειας για τα Νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρέχει τεχνική υποστήριξη για να βοηθήσει τα νησιά της ΕΕ να αγκαλιάσουν τη τηςν ενεργειακή μετάβαση, με μία νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων.

Από τη διαμόρφωση στρατηγικών σχεδίων μετάβασης ενέργειας έως τις μελέτες ολοκλήρωσης δικτύου, την ανάλυση κανονιστικών ρυθμίσεων ή την εξεύρεση χρηματοδότησης για συγκεκριμένα έργα, η τεχνική υποστήριξη στοχεύει στην εξεύρεση λύσεων σε όλα τα ευρωπαϊκά νησιά και είναι προσαρμοσμένη ώστε να ταιριάζει σε οποιαδήποτε φάση της ενεργειακής μετάβασης και αν βρίσκονται.

Τα νησιά καλούνται πρώτα να χρησιμοποιήσουν ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να κάνουν σαφή τον τύπο υποστήριξης που χρειάζονται και, στη συνέχεια, να υποβάλουν αίτηση συμπληρώνοντας μια ηλεκτρονική φόρμα. Στην αίτηση απαιτείται η περιγραφή των υπηρεσιών υποστήριξης που ζητούνται, του αναμενόμενου αντίκτυπου του έργου και της ομάδας των ενδιαφερομένων που αναλαμβάνει την ευθύνη. Η κατευθυντήρια γραμμή για τους αιτούντες καλύπτει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνική υποστήριξη και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι τα νησιά μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με την παρεχόμενη υποστήριξη και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση της γραμματείας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Επιπλέον, στις 20 Απριλίου 2021 θα διοργανωθεί διαδικτυακό σεμινάριο στις 11: 00-12: 00 (CET) που θα εξηγεί τον τρόπο υποβολής αιτήσεων και θα απαντηθούν ερωτήματα που θα λαμβάνονται είτε μέσω ταχυδρομείου πριν από τις 16 Απριλίου, είτε θα υποβληθούν από συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

Καθ 'όλη τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, οι περιφερειακοί εταίροι της γραμματείας θα είναι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν και να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους νησιωτές στην τοπική τους γλώσσα.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την πρώτη κλήση είναι η 4η Μαΐου 2021 στις 23:59 (CET), ενώ μία δεύτερη προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2022.

Σχετικά με το πρόγραμμα: ΕΔΩ