Η Google και 23 άλλες εταιρείες ζητούν χρήση καθαρής ενέργεια όλο το 24ωρο για τις εγκαταστάσεις τους στις ΗΠΑ

Η Google και 23 άλλες εταιρείες ζητούν χρήση καθαρής ενέργεια όλο το 24ωρο για τις εγκαταστάσεις τους στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 31/03/2021 - 13:09

Είκοσι τέσσερις εταιρείες και περιβαλλοντικοί όμιλοι, συμπεριλαμβανομένης της Google, προέτρεψαν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποτελέσει «καταλύτη για επενδύσεις», υποχρεώνοντας τις ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις να τροφοδοτούνται με τοπικές πηγές καθαρής ενέργειας 24 ώρες το 24ωρο.

Ένας στόχος είναι η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας απαλλαγμένης από άνθρακα όλες τις ώρες της ημέρας, το οποίο θα ήταν ένα σημαντικό βήμα, πέρα ​​από τις δεσμεύσεις για 100% καθαρή ενέργεια που έχουν γίνει δημοφιλείς μεταξύ των εταιρειών και των κυβερνήσεων, αλλά εξακολουθούν να περιλαμβάνουν κάποια εξάρτηση από την ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα.

Η Google δεσμεύτηκε πέρυσι για χρήση 100% καθαρής ενέργειας όλο το 24ωρο έως το 2030, , πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βρει τρόπο τροφοδότησης τω κέντρων δεδομένων της όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν (όπως όταν δεν φυσά αέρας ή έχει συννεφιά).

Προς το παρόν, η Google και πολλές άλλες εταιρείες βασίζονται σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τον άνθρακα ή το φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών και αντισταθμίζουν αυτές τις αγορές με προμήθειες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από αιολικά ή ηλιακά πάρκα συχνά μακριά από τις εγκαταστάσεις τους.

Οι εταιρείες και οι όμιλοι κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε μια επιστολή να χρησιμοποιήσει το ύψος των αγορών της για να απαιτήσει καθαρή ενέργεια σε όλες τις εγκαταστάσεις της όλες τις ώρες της ημέρας.

Μια τέτοια εντολή θα βοηθούσε στη δημιουργία μιας αγοράς για τις τεχνολογίες που απαιτούνται για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου και θα φέρει καθαρή ενέργεια σε περιοχές που μέχρι στιγμής δεν έχουν επωφεληθεί από την ανάπτυξη του τομέα, υποστήριξαν.

«Μια τέτοια προσέγγιση θα χρησιμεύσει ως καταλύτης για επενδύσεις, ξεκλειδώνοντας κεφάλαια και δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Αμερική στον τομέα της καθαρής ενέργειας, καθώς και σε συναφείς αλυσίδες εφοδιασμού των ΗΠΑ», ανέφεραν στην επιστολή.

Εκτός από την Google, η επιστολή υπογράφηκε από τενολογικές εταιρείες τεχνολογίας Adobe Inc και Hewlett Packard, καθώς και από την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας AES Corp.

Πηγή: Reuters