PowerTitan2.0: Οι Sungrow & Nofar Energy υπογράφουν ένα νέο έργο αποθήκευσης ενέργειας 230MWh στη Γερμανία

PowerTitan2.0: Οι Sungrow & Nofar Energy υπογράφουν ένα νέο έργο αποθήκευσης ενέργειας 230MWh στη Γερμανία
Παρασκευή, 10/05/2024 - 15:09
  • Η Nofar Energy και η Sungrow υπέγραψαν συμφωνία προμήθειας εξοπλισμού και παροχής υπηρεσιών για το έργο 116,5MW / 230MWh BESS (Battery Energy Storage System) στο Stendal της Γερμανίας.
  • Το έργο θα είναι το πρώτο στη Γερμανία, το οποίο θα χρησιμοποιεί το πλέον σύγχρονο, υγρόψυκτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας PowerTitan2.0, παρέχοντας εξαιρετική απόδοση, απόλυτη ασφάλεια και χαμηλότερα επίπεδα CAPEX και OPEX.
  • Η Sungrow εγκαινιάζει την πρώτη της παγκόσμια συνεργασία ESS με τη Nofar Energy με αυτό το πρωτοποριακό έργο αποθήκευσης ενέργειας στη Γερμανία

Η Sungrow, ο κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος φωτοβολταϊκών inverters και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνίας προμήθειας και παροχής υπηρεσιών για ένα νέο έργο αποθήκευσης ενέργειας (ESS) με τη Nofar Energy. Το έργο θα κατασκευαστεί στο Stendal της Γερμανίας και θα χρησιμοποιεί το πλέον πρόσφατο BESS της Sungrow, το PowerTitan2.0, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στην ημερίδα «Power Up Your Future - Sungrow PowerTitan2.0 Experience Day» στις 7 Μαρτίου 2024, στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Το καινοτόμο σύστημα της Sungrow αποτελεί βασικό στοιχείο αυτού του σημαντικού έργου, το οποίο θα παρέχει έως και 230MWh αποθήκευσης ενέργειας. Το υγρόψυκτο ESS PowerTitan2.0, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη Γερμανία, με το σύστημα να ενσωματώνει το Σύστημα Μετατροπής Ισχύος (PCS) 2,5MW και την μπαταρία 5MWh σε ένα ενιαίο συμπαγές container 20 ποδών. Η πρωτοποριακή του τεχνολογία όχι μόνο ενισχύει την αποδοτικότητα και την ασφάλεια, αλλά μειώνει επίσης σημαντικά τόσο τις κεφαλαιουχικές δαπάνες (CAPEX) όσο και τις λειτουργικές δαπάνες (OPEX).

Η ανάπτυξη των έργων ESS στην Ευρώπη προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Σύμφωνα με την S&P Global Commodity Insights προβλέπεται να εγκατασταθούν πάνω από 140 GW μεταξύ 2024 και 2030. Η Γερμανία έχει δεσμευτεί για την ενεργειακή μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε το 80% της παραγωγής ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030{1}. Τα έργα ESS αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη αυτού του στόχου, παρέχοντας αποδοτικότερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σταθερότητα του δικτύου.

«Το έργο αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για τη Sungrow, καθώς εστιάζουμε στην παροχή ενεργειακών λύσεων τελευταίας τεχνολογίας», σημείωσε ο κ. Tzvi Ben David, Country Manager της Sungrow. «Η μακροχρόνια συνεργασία μας με τη Nofar Energy υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας στην προώθηση καθαρών και αξιόπιστων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας. Η συνεργασία μας με τους συναδέλφους μας στην Ευρώπη όχι μόνο ενισχύει το δίκτυο υποστήριξής μας, αλλά και προσφέρει ισχυρές λύσεις για διεθνή έργα όπως αυτό στο Stendal της Γερμανίας».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τη Sungrow και εκφράζουμε την ειλικρινή μας εκτίμηση στην ομάδα της Sungrow για τις προσπάθειές της στη διευκόλυνση αυτού του έργου. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική επέκταση του δικτύου προμηθευτών της εταιρείας μας, ιδιαίτερα στον τομέα των BESS.

Αυτή η σημαντική συμφωνία υπογραμμίζει τη συνεχή αναπτυξιακή μας πορεία, όπως αποδεικνύεται από τις πρόσφατες εκθέσεις μας. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε ξεκινήσει και θέσει σε λειτουργία με επιτυχία πάνω από 1 GW ηλιακών έργων σε έξι διαφορετικές χώρες, με εντυπωσιακές αποδόσεις. Επιπλέον, η Nofar κατέχει εξέχουσα θέση στον τομέα της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, διαθέτοντας 1,1 GWh σε λειτουργία και υπό κατασκευή και ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο αποθήκευσης 7,5 GWh.

Καθώς προχωράμε μπροστά, παραμένουμε προσηλωμένοι στη διατήρηση της επιταχυνόμενης δυναμικής ανάπτυξής μας, αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνογνωσία μας στον τομέα των BESS για την επίτευξη υψηλής απόδοσης», σημείωσε ο πρόεδρος της Nofar Energy, Ofer Yannay.

Η σειρά συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας PowerTitan, έχει ήδη επιτύχει εντυπωσιακές παραδόσεις, οι οποίες μόνο για το 2023 ξεπερνούν τις 10,5 GWh παγκοσμίως.

Σχετικά με τη Sungrow

Η Sungrow Power Supply Co., Ltd. (“Sungrow”) είναι κορυφαίος πάροχος inverter και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS) σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας ήδη εγκαταστήσει περισσότερα από 515 GW ηλεκτρονικού εξοπλισμού έως και τον Δεκέμβριο του 2023. Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 1997 από τον Καθηγητή Cao Renxian, και αποτελεί ηγέτη στην έρευνα, εξέλιξη και παραγωγή inverters φωτοβολταϊκών, διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ομάδα R&D στον κλάδο, καθώς και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, το οποίο περιλαμβάνει inverters φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, για οικιακές, εμπορικές και μεγάλης κλίμακας εφαρμογές, πλωτά φωτοβολταϊκά, λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και συστήματα παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές. Με ισχυρή παρουσία άνω των 27 ετών στο χώρο των φωτοβολταϊκών, η Sungrow έχει παρουσία σε 170 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η Sungrow διατηρεί ισχυρή παρουσία με μια πλήρη ομάδα υποστήριξης των δραστηριοτήτων της, οι οποίες περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε σειρά εξαιρετικά σημαντικών έργων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, αλλά και τη παροχή στο ευρύ κοινό καινοτόμων λύσεων που περιλαμβάνουν εξαιρετικά αποδοτικούς inverters, προηγμένα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και φορτιστές εξηλεκτρισμένων οχημάτων. Το δίκτυο διανομέων της Sungrow στην Ελλάδα, βρίσκεται στη διάθεση του κοινού για το να το ενημερώσει για τις τεχνολογίες και τα προϊόντα της εταιρείας και να το βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού. Η τεχνογνωσία, και ο επαγγελματισμός του δίκτυο διανομέων, καθώς και το ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Sungrow, αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για την προμήθεια της βέλτιστης επιλογής στον ευρύτερο τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Σχετικά με τη Nofar Energy

Η O.Y. Nofar Energy Ltd, («Nofar»), είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος Ανεξάρτητος Παραγωγός Ηλεκτρικής Ενέργειας,. Είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης για τη συμβολή της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Διεθνώς αναγνωρισμένη, η Nofar ειδικεύεται στην ανάπτυξη, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση και την εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας που σχετίζονται με ηλιακές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αποθήκευσης, τις οποίες κατέχει και διαχειρίζεται. Επί του παρόντος, η Nofar διαθέτει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων σε λειτουργία και υπό κατασκευή 2,1 GW και 1,1 GWh σε συστήματα αποθήκευσης.