Η Sungrow εξοπλίζει το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας στο Βόρειο Γιορκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Sungrow εξοπλίζει το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας στο Βόρειο Γιορκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου
Πέμπτη, 02/05/2024 - 08:19

Το Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας της Sungrow, PowerTitan, θα εξοπλίσει το έργο 320 MW / 640 MWh της SSE Renewables στο Monk Fryston του Ην. Βασιλείου

Η Sungrow, ο κορυφαίος προμηθευτής φωτοβολταϊκών inverter και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, ανακοίνωσε ότι το πρωτοποριακό υδρόψυκτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (BESS), το PowerTitan, θα εξοπλίσει το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας δυναμικής 320MW / 640 MWh της SSE Renewables στο Monk Fryston, στο Βόρειο Γιορκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την κατασκευή ενός σύγχρονου συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε όλες τις πτυχές της παραγωγής, της μεταφοράς, της διανομής και της κατανάλωσης ενέργειας. Η Sungrow συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας με τη σειρά PowerTitan, ένα πρωτοποριακό υδρόψυκτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ενεργειακές ανάγκες σε όλο τον κόσμο. Η σειρά PowerTitan, δίνει έμφαση στα βελτιστοποιημένα CAPEX και OPEX, την αποδοτικότητα, την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την ευελιξία. Όλα αυτά αποτελούν βασικά στοιχεία για την κατασκευή ενός εξαιρετικά ασφαλούς, οικονομικά βιώσιμου και φιλικού προς το δίκτυο συστήματος αποθήκευσης ενέργειας.

Το έργο Monk Fryston υπολογίζεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2025, ενώ η Morrison Energy Services, μέρος του ενεργειακού τμήματος της M Group Services, έχει οριστεί ως κύριος ανάδοχος του έργου.

«Είμαστε ευτυχείς που αυτό το έργο-ορόσημο της SSE Renewables θα χρησιμοποιήσει το καινοτόμο, υδρόψυκτο BESS μας, το PowerTitan», δήλωσε ο Dr. James Li, Director ESS της Sungrow Europe. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ηλεκτρονικά ισχύος, οι ηλεκτροχημικές τεχνολογίες και οι τεχνολογίες υποστήριξης του δικτύου χρησιμεύουν ως θεμελιώδη δομικά στοιχεία για τη δημιουργία ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας που είναι τελικά ασφαλές, οικονομικά βιώσιμο και συμβατό με το δίκτυο και το PowerTitan ταιριάζει άψογα σε αυτό το πλαίσιο».

Έχοντας ήδη επιτύχει αξιοσημείωτες παραδόσεις άνω των 10,5GWh παγκοσμίως, το PowerTitan της Sungrow ενσωματώνει σε ένα κοντέινερ 40 ποδών τα στοιχεία των μπαταριών και τα PCS , ενώ μέσω τεχνολογίας αιχμής προσφέρει αποδοτική λειτουργία και συντήρηση, αποδοτικό έλεγχο της θερμοκρασίας λειτουργίας και κορυφαία επίπεδα ασφάλειας. Αυτά τα κρίσιμα χαρακτηριστικά του PowerTitan θέτουν νέα μέτρα σύγκρισης στην αποδοτικότητα, την ασφάλεια και την προσαρμοστικότητα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε έργου. Χάρη στα καινοτόμα χαρακτηριστικά του, το PowerTitan κέρδισε το 2023 το πρώτο βραβείο iF Design Award στον κόσμο στην κατηγορία συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας.