GE: Συμφωνία για παροχή ανεμογεννητριών της πλατφόρμας Cypress στο μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο της Ευρώπης στη Σουηδία, ισχύος 753 MW

GE: Συμφωνία για παροχή ανεμογεννητριών της πλατφόρμας Cypress στο μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο της Ευρώπης στη Σουηδία, ισχύος 753 MW
Τρίτη, 16/02/2021 - 15:22

Η GE Renewable Energy εξασφάλισε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών ισχύος 753 MW για το μεγαλύτερο αιολικό έργο στην Ευρώπη το Onusberget το οποίο βρίσκεται στη Σουηδία και αναπτύσσεται από την Luxcara.

Το Onusberget θα αποτελείται από 137 ανεμογεννήτριες της GE Cypress, ισχύος 5,5 MW η κάθε μία και ρότορα 158 μέτρων. Η GE θα παρέχει επίσης υπηρεσίες συντήρησεις στις ανεμογεννήτριες για 25 χρόνια.

Σημειώνεται ότι το αιολικό έργο χωρίζεται σε δύο υπο-πάρκα τα Kallamossen και Djupdal.

Σημειώνεται ότι η Luxcara έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής στο αιολικό πάρκο, ενώ η GE Renewable αναμένεται να ξεκινήσει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών το καλοκαίρι του 2021.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο ανεμογεννητριών της GE Renewable Energy στην Ευρώπη καθώς και το μεγαλύτερο για την πλατφόρμα Cypress.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Luxcara, Alexandra von Bernstorff, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την GE για την κατασκευή του μεγαλύτερου χερσαίου αιολικού πάρκου της Ευρώπης στην πλούσια σε αιολικούς πόρους Σουηδία. Ήμασταν από τους πρώτους που εισήλθαν στην σκανδιναβική αιολική αγορά το 2015 και αυτό το έργο επιβεβαιώνει τη θέση μας ως ο μεγαλύτερος μακροπρόθεσμος επενδυτής της περιοχής στον τομέα».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Renewable Energy, Jerome Pecresse, πρόσθεσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας επέλεξε η Luxcara να συνεργαστούμε με το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Το αιολικό πάρκο Onusberget σηματοδοτεί τη συνεχή δέσμευσή μας στη σουηδική αγορά χερσαίας αιολικής ενέργειας, επεκτείνει την παρουσία μας στην Ευρώπη και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των πελατών μας στην Cypress, την πιο ισχυρή πλατφόρμα χερσαίας αιολικής ενέργειας».