RWE: Τέθηκαν σε λειτουργία δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 348 MW στις ΗΠΑ

RWE: Τέθηκαν σε λειτουργία δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 348 MW στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 21/01/2021 - 11:47

Τέθηκαν σε λειτουργία δύο αιολικά πάρκα της RWE Renewables στις ΗΠΑ, συνολικής ισχύος 348 MW.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το αιολικό πάρκο Boiling Springs ισχύος 148 MW στην Οκλαχόμα, το οποίο διαθέτει συνολικά 60 ανεμογεννήτριες GE και το αιολικό πάρκο East Raymond ισχύος 200 MW το οποίο διαθέτει 91 ανεμογεννήτριες της Vestas και βρίσκεται στο Νότιο Τέξας.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η RWE κατασκευάζει και το αιολικό πάρκο West Raymond -το οποίο βρίσκεται δίπλα στο δίπλα στο East Raymond- συνολικής ισχύος 240 MW. Η έναρξη λειτουργίας του έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Επιπλέον, έχουν υπογραφεί και Συμβάσεις Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) και για τα δύο αιολικά πάρκα που λειτουργούν. Για το πάρκο East Raymond, υπογράφηκε PPA με την Austin Energy το 2019, ενώ το ίδιο έτος η RWE υπέγραψε PPA με την American Honda Motor για 120 MW ηλεκτρικής ενέργειας από το Boiling Springs.
Η διευθύνουσα σύμβουλος της RWE Renewables, Anja-Isabel Dotzenrath, δήλωσε:

«Επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η Βόρεια Αμερική αποτελεί μια από τις στρατηγικές μας βασικές αγορές σε αυτήν τη διαδικασία. Το Boiling Springs και το East Raymond είναι ήδη το 26ο και το 27ο χερσαίο αιολικό πάρκο που έχουμε ολοκληρώσει στις ΗΠΑ. Θα παρέχουν καθαρή και προσιτή ηλεκτρική ενέργεια, κυρίως για την κατασκευή οχημάτων της Honda και για τους πελάτες της Austin Energy.».