RWE: Παρουσία της στον αιολικό τομέα της Γαλλίας και της Πολωνίας με 4 αιολικά έργα που εξαγοράστηκαν από τη Nordex

RWE: Παρουσία της στον αιολικό τομέα της Γαλλίας και της Πολωνίας με 4 αιολικά έργα που εξαγοράστηκαν από τη Nordex
Παρασκευή, 15/01/2021 - 12:30

Η ευρωπαϊκή επιχείρηση ανάπτυξης έργων ΑΠΕ της RWE ενισχύεται ύστερα από την επενδυτική απόφαση για της εξαγορά 4 χερσαίων αιολικών έργων της Nordex, συνολικής ισχύος 76 MW.

Πιο συγκεκριμένα, τα τρία έργα βρίσκονται στη Γαλλία και το τέταρτο στην Πολωνία. Σε ότι αφορά τα έργα στη Γαλλία, το αιολικό πάρκο Les Pierrots, ισχύος 26 MW βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή. Τα άλλα δύο έργα είναι το Les Hauts Bouleaux, ισχύος 18 MW και το Martinpuich, ισχύος 15 MW. Το αιολικό πάρκο στην Πολωνία είναι το Rozdrazew, ισχύος 17 MW. Αναφέρεται ότι οι έργασίες για τα τελευταία τρία αιολικά πάρκα αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ η συνολική επένδυση για τα τέσσερα έργα ανέρχεται σε περίπου 95 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την εξαγορά των έργων της Nordex από την RWE, αυτή πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 και αφορούσε το χαρτοφυλάκιο των χερσαίων αιολικών και ηλιακών έργων της Nordex στην Ευρώπη. Με τη συγκεκριμένη επενδυτική απόφαση η RWE πρόσθεσε ακόμα 2,7 GW στον αγωγό ανάπτυξης της στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Πολωνία, ο οποίος ανέρχεται πλέον στα 24,7 GW. Επιπλέον, μια ομάδα περισσότερων από 70 υπαλλήλων με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της ανάπτυξης, απασχολούνται πλέον από τη RWE Renewables.

Η Katja Wünschel, επιχειρησιακή διευθύντρια χερσαίων αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων της RWE για την Ευρώπη ανέφερε:

«Μέσω της απόκτησης του αγωγού έργων της Nordex το 2020, στοχεύσαμε στην επέκταση της παρουσίας μας στην αγορά και ιδίως στη Γαλλία. Τώρα κάνουμε το λόγο μας πράξη. Τα πρώτα τρία χερσαία αιολικά πάρκα στη Γαλλία είναι υπό κατασκευή, με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει σε ένα από αυτά. Όπως αποδεικνύεται από αυτό είμαστε συνεπείς στην εκμετάλλευση των ευκαιριών ανάπτυξης που έρχονται στο δρόμο μας. Υπογραμμίζει επίσης τη φιλοδοξία μας να επεκτείνουμε περαιτέρω τη θέση μας ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανανεώσιμης ενέργειας στον κόσμο».