Κοινοπραξία Iberdrola και η Total για συμμετοχή σε διαγωνισμό γαι το υπεράκτιο αιολικό έργο Thor στη Δανία

Κοινοπραξία Iberdrola και η Total για συμμετοχή σε διαγωνισμό γαι το υπεράκτιο αιολικό έργο Thor στη Δανία
Παρασκευή, 15/01/2021 - 11:34

Η Iberdrola και η Total, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε κοινοπραξία για την ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού πάρκου στη Δανία.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες συμμετέχουν κατά 50% η κάθεμία στην κοινοπραξία που έχει επιλεγεί από τη Δανική Υπηρεσία Ενέργειας για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Thor, ισχύος 800 - 1.000 MW στη Βόρεια Θάλασσα.

Ο Jonathan Cole, διευθυντής της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Iberdrola, ανέφερε:

«Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη ενός κόσμου απαλλαγμένου από άνθρακα και θεωρείται ένα πολύ σημαντικό έργο για την ενεργειακή μετάβαση στη Δανία. Ως παγκόσμιος ηγέτης στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, με μεγάλα έργα που ήδη λειτουργούν στη Βόρεια Θάλασσα και στη Βαλτική Θάλασσα, ελπίζουμε να φέρουμε την εμπειρία μας και σε αυτήν τη συναρπαστική νέα συμμαχία».

Ο Martin Rune Pedersen, διευθυντής της Total στη Δανία ανέφερε:

«Η Total έχει την ισχυρή φιλοδοξία να είναι ουδέτερη από τον άνθρακα έως το 2050 και να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη. Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό για το Thor είναι σύμφωνη με αυτή τη φιλοδοξία και την επιθυμία μας να υποστηρίξουμε την ενεργειακή μετάβαση στη Δανία, βασιζόμενη σε περισσότερο από μισό αιώνα υπεράκτιας εμπειρίας ως αξιόπιστου ενεργειακού εταίρου για τη χώρα»

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία προετοιμάζει μια ανταγωνιστική προσφορά για το έργο, το οποίο θα απονεμηθεί από τη Δανική Υπηρεσία Ενέργειας έως το τέλος του 2021.