Κίνα: Οι εισαγωγές ΥΦΑ θα μπορούσαν να σημειώσουν υψηλό ρεκόρ το Δεκέμβριο καθώς η ζήτηση ανακάμπτει

Κίνα: Οι εισαγωγές ΥΦΑ θα μπορούσαν να σημειώσουν υψηλό ρεκόρ το Δεκέμβριο καθώς η ζήτηση ανακάμπτει
Τετάρτη, 16/12/2020 - 12:42

Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κίνα (ΥΦΑ) θα μπορούσαν να σημειώσουν ρεκόρ τον Δεκέμβριο λόγω της μεγάλης βιομηχανικής ζήτησης, ανέφεραν εμπορικές πηγές στο Reuters.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας ΥΦΑ στον κόσμο μετά την Ιαπωνία αναμένεται ότι θα εισάγει τον μεγαλύτερο μηνιαίο όγκο φυσικού αερίου από τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Οι εισαγωγές του Δεκεμβρίου ενδέχεται να φτάσουν σε ένα νέο ρεκόρ, με την εγχώρια κατανάλωση φυσικού αερίου στις αρχές Δεκεμβρίου να αυξάνεται κατά 20% ετησίως, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές στο Reuters.

«Η εγχώρια ζήτηση φυσικού αερίου είναι πραγματικά μεγάλη, καθώς ορισμένες επαρχίες και πόλεις σπεύδουν να πετύχουν το στόχο της πενταετίας για τη μετάβαση από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο», δήλωσε έμπορος φυσικού αερίου με έδρα το Πεκίνο.

Η Κίνα δεσμεύτηκε τη μετάβαση 7,09 εκατομμυρίων νοικοκυριών σε 45 πόλεις της βόρειας Κίνας από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο ή στο ηλεκτρικό ρεύμα αυτό το χειμώνα, ως μέρος του σχεδίου της για χρήση φυσικού αερίου με σκοπό τη μείωση των εκπομπών.

Η φαινομενική κατανάλωση φυσικού αερίου στην Κίνα αυξήθηκε κατά 5% σε ετήσια βάση στα 257,73 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC). Μόνο τον Οκτώβριο σημειώθηκε αύξηση κατά 11,4% σε ετήσια βάση στην κατανάλωση φυσικού αερίου, φτάνοντας τα 26,78 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, σύμφωνα με στοιχεία της NDRC.

Σημειώνεται ότι η ζήτηση φυσικού αερίου για θέρμανση στην Κίνας έχει επίσης αυξηθεί.

Παρόλα αυτά, με τις ασιατικές τιμές ΥΦΑ να έχουν αγγίξει το υψηλότερο σημείο από το 2018, οι Κινέζοι αγοραστές ενδέχεται να επιβραδύνουν τις εισαγωγές από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με πηγές.

Με πληροφορίες από: Reuters