Volterra: Μειώθηκε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από εμπορικούς πελάτες

Volterra: Μειώθηκε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από εμπορικούς πελάτες
Τρίτη, 15/12/2020 - 19:16

Μειωμένη ήταν η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας Volterra κυρίως από εμπορικούς πελάτες, ξενοδοχεία κλπ που παρέμειναν εκτός λειτουργίας ή σε αναστολή του προσωπικού τους, και παράλληλα παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στις πληρωμές τους.

Κατά την ίδια περίοδο, στην χονδρική εμπορία (εισαγωγές‐εξαγωγές) σημειώθηκε μείωση του όγκου συναλλαγών λόγω αστάθειας των αγορών και της εξέλιξης της πανδημίας στην Ιταλία.

Οι επιπτώσεις του νέου lockdown στο δ΄ τρίμηνο του έτους συνεχίζουν να είναι σημαντικές για τη δραστηριότητα εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας της Volterra.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και όλες οι σχετικές εισπράξεις συνεχίστηκαν κανονικά και στο γ’ τρίμηνο του έτους, καθώς τα μέτρα για την επιδημία δεν επηρεάζουν την δραστηριότητα αυτή.

Τέλος, η κατασκευή ενός αιολικού πάρκου και ενός φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 57MW και του Υποσταθμού ανύψωσης τάσης για τη σύνδεσή τους στην περιοχή της Βοιωτίας, προχώρησε με γοργούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, παρά τις δυσκολίες στις μετακινήσεις και στις προμήθειες του εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για ηλέκτριση και έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας τον Νοέμβριο του 2020.