Vattenfall: Άδεια για ανάπτυξη 2 υπεράκτιων αιολικών πάρκων τη Δανία

Vattenfall: Άδεια για ανάπτυξη 2 υπεράκτιων αιολικών πάρκων τη Δανία
Δευτέρα, 14/12/2020 - 15:05

Ο Οργανισμός Ενέργειας της Δανίας (DEA) έδωσε την άδεια στην Vattenfall για την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων Vesterhav Nord και Syd, συνολικής ισχύος 350 MW, στα ανοικτά της Δανίας.

Η απόφαση ακολουθεί την αξιολόγηση συμπληρωματικών εκτιμήσεων των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργα, δήλωσε ο DEA, ενώ επιτρέπουν στη Vattenfall να ξεκινήσει τα έργα μετά τη λήξη της περιόδου προσφυγής, την 11 Ιανουαρίου.

Το έργο Vesterhav Nord, ισχύος 180 MW, θα διαθέτει 21 εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες, ενώ το έργο Vesterhav Syd, ισχύος 170 MW, θα περιλαμβάνει 20 ανεμογεννήτριες.

Η Vattenfall έπρεπε να προετοιμάσει μια συμπληρωματική Έκθεση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα αιολικά πάρκα, κατόπιν αιτήματος του DEA, καθυστερώντας τα αρχικά σχέδια για λειτουργία των πάρκων το 2020 κάτι που οδήγησε και στην ακύρωση ορισμένων προσφορών.

Τέλος, αναφέρεται ότι τα δύο υπεράκτια αιολικά πάρκα θα πρέπει να συνδεθούν στο δίκτυο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, ενώ η Siemens Gamesa παραμένει ο επιλεγμένος προμηθευτής 41 ανεμογεννητριών τύπου 8,4-167.