Η Νορβηγία παρουσιάζει νέο ερευνητικό κέντρο για την αιολική ενέργεια

Η Νορβηγία παρουσιάζει νέο ερευνητικό κέντρο για την αιολική ενέργεια
Παρασκευή, 11/12/2020 - 14:54

Η Νορβηγία παρουσίασε σχέδιο για το ερευνητικό κέντρο αιολικής ενέργειας NorthWind, το οποίο θα εργάζεται σε καινοτομίες με σκοπό να καταστεί ο αιολικός τομέας φθηνότερος, αποδοτικότερος και πιο βιώσιμος.

Η Νορβηγός Υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας, Τίνα Μπρου, δήλωσε ότι 120 εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες πρόκειται να επενδυθούν στην εγκατάσταση η οποία θα δώσει προτεραιότητα στην έρευνα για την υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Θα διευθύνεται από το ερευνητικό ινστιτούτο Sintef, με συνεργάτες το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Έρευνας για τη Φύση, το Νορβηγικό Γεωτεχνικό Ινστιτούτο και το Πανεπιστήμιο του Όσλο.

Η Northwind θα συγκεντρώσει περισσότερους από 50 συνεργάτες από ερευνητικά ιδρύματα και βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Equinor, της Aker Offshore Wind, της Fred Olsen Renewables, της Fugro, της Nexans και της Statkraft.

Ο Μπρου δήλωσε σχετικά:

«Η ταχεία ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας διεθνώς προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για τις νορβηγικές επιχειρήσεις. Η έρευνα και η ανάπτυξη είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση χαμηλότερου κόστους, λιγότερων περιβαλλοντικών επιπτώσεων και βελτιωμένων λειτουργικών μοντέλων για τέτοια έργα. Πιστεύω ότι ένα μακροπρόθεσμο ερευνητικό κέντρο με βιομηχανικούς εταίρους, την ερευνητική κοινότητα και την κυβέρνηση θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Νορβηγία».

https://www.youtube.com/watch?v=ENLob6MDBac&feature=emb_logo