Florence Forum: Σήμερα ξεκινά το Ρυθμιστικό Φόρουμ για την Ηλεκτρική Ενέργεια διαδικτυακά

Florence Forum: Σήμερα ξεκινά το Ρυθμιστικό Φόρουμ για την Ηλεκτρική Ενέργεια διαδικτυακά
Δευτέρα, 07/12/2020 - 12:41

Σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα διαδικτυακά το Ρυθμιστικό Φόρουμ για την Ηλεκτρική Ενέργεια, γνωστό και ως Florence Forum ή το Φόρουμ της Φλωρεντίας, το οποίο θα ξεκινήσει στις 14.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης (CET) και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 13.30 CET.

Πιο συγκεκριμένα, το Ρυθμιστικό Φόρουμ για την Ηλεκτρική Ενέργεια (Florence Forum), αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ξεκίνησε το 1998, με σκοπό τη συζήτηση για τη δημιουργία μίας εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Επί του παρόντος το Φόρουμ ασχολείται με το διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας και ιδίως τη διαχείριση της ανεπαρκούς ικανότητας διασύνδεσης και τον τρόπο οργάνωσης των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αποανθρακοποίηση και τη διευκόλυνση της ολοκλήρωσης της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας.

Στους προσκεκλημένους συμμετέχοντες και ομιλητές περιλαμβάνονται οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές, οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς (ΔΣΜ), οι ενώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, οι καταναλωτές, και χρήστες του δικτύου κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ατζέντα και τις παρουσιάσεις: ec.europa.eu

Φωτογραφία: ec.europa.eu