Σδούκου: Έρχεται ενιαίο πληροφοριακό σύστημα για τις αδειοδοτήσεις ΑΠΕ

Σδούκου: Έρχεται ενιαίο πληροφοριακό σύστημα για τις αδειοδοτήσεις ΑΠΕ
Τετάρτη, 25/11/2020 - 20:38

Τη δημιουργία ενιαίου πληροφοριακού συστήματος για το σύνολο των αδειοδοτικών διαδικασιών μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προανήγγειλε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου μιλώντας σε ημερίδα της ΡΑΕ για το νέο σύστημα έκδοσης Βεβαιώσεων Παραγωγού της Αρχής.

Όπως είπε το πληροφοριακό σύστημα θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κοινωνία της Πληροφορίας και θα λειτουργεί ως ηλεκτρονικό "one-stop shop" για τη διαχείριση της αδειοδοτικής διαδικασίας από τον επενδυτή.

Με τον τρόπο αυτό η διαδικασία θα ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά, ενώ επίσης θα παρακολουθείται η πρόοδος του έργου και θα ελέγχεται η συμμόρφωση της χώρας ως προς τους ευρωπαϊκούς στόχους για την αδειοδότηση των ΑΠΕ.

Το ΥΠΕΝ προχωρά παράλληλα σε περαιτέρω απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης με μείωση των δικαιολογητικών και κατάργηση διαδικασιών ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ για την αδειοδότηση των μονάδων.

Επίσης η κ. Σδούκου ανέφερε ότι εντός του Δεκεμβρίου θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί ο επόμενος κύκλος υποβολής αιτήσεων για νέες μονάδες ΑΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ