RWE: Προχωρά με την ανάπτυξη του έργου πράσινου υδρογόνου στην Ολλανδία

RWE: Προχωρά με την ανάπτυξη του έργου πράσινου υδρογόνου στην Ολλανδία
Δευτέρα, 09/11/2020 - 12:39

Η RWE υπέγραψε επιστολή προθέσεων με την μονάδα παραγωγής BioMCN της ολλανδικής εταιρείας παραγωγής χημικών προϊόντων OCI, για την προμήθεια πράσινου υδρογόνου από το έργο Eemshydrogen στο Eemshaven στην Ολλανδία.

Το Eemshydrogen θα παρέχει επίσης πράσινο υδρογόνο στην Evonik, καθώς σχεδιάζει, όπως και η BioMCN να χρησιμοποιήσει το αέριο σε επιχειρηματικές διαδικασίες για την παραγωγή βιώσιμων προϊόντων.

Η RWE δήλωσε ότι η σύναψη των συμφωνιών είναι το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη και στην υλοποίηση ενός ηλεκτρολύτη 50 MW, που συνδέεται άμεσα με το χερσαίο αιολικό πάρκο Westereems ισχύος 162 MW της RWE στο Eemshaven.

Σημειώνεται ότι η RWE ξεκίνησε τη μελέτη σκοπιμότητας το 2019 με στόχο την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στο Eemshaven.

Σχετικά με τον ηλεκτρολύτη 50 MW που είναι συνδεδεμένος στο Westereems είναι η πρώτη φάση του έργου Eemshydrogen. Ανάλογα με τις εξελίξεις και τους κανονισμούς της αγοράς, η ισχύς της ηλεκτρόλυσης μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, σύμφωνα με τη RWE. Επιπλέον ανέφερε ότι η εταιρεία και οι προγραμματιστές ηλεκτρολυτών αξιολογούν τεχνικές επιλογές για την παραγωγή υδρογόνου με ευέλικτο τρόπο.

Η τελική επενδυτική απόφαση για το έργο αναμένεται να ληφθεί το 2021, με την παραγωγή πράσινου υδρογόνου πιθανώς να ξεκινά το 2024.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Generation, Roger Miesen, δήλωσε:

«Το πράσινο υδρογόνο προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για την ενεργειακή μετάβαση, όπως και η RWE. Εμείς οι ίδιοι έχουμε την τεχνογνωσία και τα τα πάρκα ανανεώσιμης ενέργειας για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου».

Καιι συμπλήρωσε:

«Χάρη στη μονάδα εμπορίας ενέργειας, μπορούμε να χειριστούμε τους ηλεκτρολύτες με τον βέλτιστο τρόπο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς. Είναι σημαντικό να κινηθεί γρήγορα η οικονομία υδρογόνου για τις Κάτω Χώρες και την Ευρώπη για να διατηρηθεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά. Η RWE είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη δημιουργία μιας οικονομίας υδρογόνου».