Vestas: Παραγγελία ανεμογεννητριών 27 MW για χερσαίο αιολικό πάρκο στην Πολωνία

Vestas: Παραγγελία ανεμογεννητριών 27 MW για χερσαίο αιολικό πάρκο στην Πολωνία
Παρασκευή, 06/11/2020 - 15:23

Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών δέχτηκε η Vestas από την Polenergia για το αιολικό πάρκο Kostomloty, συνολικής ισχύος 27 MW, στην Πολωνία.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα προμηθεύσει το έργο με 9 ανεμογεννήτριες τύπου V136-3.45 MW ισχύος 3 MW η κάθεμία, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε πυλώνες ύψους 122 μέτρων, και επιπλέον υπάρχει συμφωνία 30 ετούς παροχής υπηρεσιών από τη Vestas, AOM 5000.

Οι παραδόσεις των ανεμογεννητριών και η έναρξη λειτουργίας του αιολικού πάρκου αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια λύση VestasOnline Business SCADA, μειώνοντας το χρόνο διακοπής λειτουργίας της ανεμογεννήτριας και βελτιστοποιώντας έτσι την ενεργειακή της απόδοση.

Ο πρόεδρος της Vestas Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης Nils de Baar δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Polenergia για τη συνεργασία μας για άλλη μια φορά στην Πολωνία. Είμαστε βέβαιοι ότι η ανταγωνιστικότητα της πλατφόρμας των 4 MW μαζί με τη μακροπρόθεσμη προσφορά υπηρεσιών, μας παρέχει ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό επίπεδο ενέργειας, βελτιστοποιώντας την επιχειρηματική περίπτωση των πελατών μας».

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Polenergia, Michal Michalski, δήλωσε:

«Η κατασκευή των αιολικών πάρκων Kostomloty είναι το επόμενο σημαντικό βήμα στον στην πράσινη μετάβαση της πολωνικής αγοράς ενέργειας. Η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή ενέργειας του αιολικού πάρκου Kostomloty θα ανέλθει στα 87 GWh, που αντιστοιχεί στις ενεργειακές ανάγκες 44.000 νοικοκυριών».