WindEurope: Κάθε νέα ανεμογεννήτρια αποφέρει 10 εκατ. ευρώ σε οικονομική δραστηριότητα

WindEurope: Κάθε νέα ανεμογεννήτρια αποφέρει 10 εκατ. ευρώ σε οικονομική δραστηριότητα
Παρασκευή, 16/10/2020 - 16:44

Κάθε νέα ανεμογεννήτρια που εγκαθίσταται αποφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ σε οικονομική δραστηριότητα, αναφέρει η νέα έκθεση της WindEurope, «Αιολική Ενέργεια και Οικονομική Ανάκαμψη στην Ευρώπη - Πως η αιολική ενέργεια θα θέσει τις κοινότητες στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ανάκαμψης».

Μάλιστα, η αιολική ενέργεια δημιουργεί 300.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και συνεισφέρει κατά 37 δισ. ευρώ ετησίως στο ΑΕΠ της Ένωσης.

Η WindEurope σημείωσε ότι εάν οι κυβερνήσεις εφαρμόσουν πλήρως τα Εθνικά τους Σχέδια για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), η Ευρώπη θα έχει διπλάσια ισχύ αιολικής ενέργειας έως το 2030, καθώς και 450.000 επιπλέον θέσεις εργασίας. Έτσι, η αιολική ενέργεια θα αντιπροσωπεύει το 30% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, από 15% που σημειώνεται σήμερα.

Σχετικά με τα ΕΣΕΚ η έκθεση αναφέρει ότι τα παρέχουν μία «μη επαρκή ορατότητα» σχετικά με το πότε και το πως οι κυβερνήσεις θα δημοπρατήσουν νέα αιολικά πάρκα ενώ παράλληλα «αποτυγχάνουν να απλοποιήσουν» τη διαδικασία αδειοδότησης των αιολικών πάρκων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson δήλωσε:

«Η επένδυση στην αιολική ενέργεια θα βοηθήσουν την Ευρώπη να επανεκκινήσει την οικονομία της. Κάθε νέα ανεμογεννήτρια αποφέρει 10 εκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχει μια σειρά νέων έργων που περιμένουν να ξεκινήσουν. Και η επέκταση της αιολικής ενέργειας που προβλέπεται στα Εθνικά Σχέδια την Ενέργεια και το Κλίμα θα δημιουργήσει 150,000 νέες θέσεις εργασίας».

Με στοιχεία από: renewz.biz