RWE: Σε εμπορική λειτουργία αιολικό πάρκο 220 MW στο Τέξας

RWE: Σε εμπορική λειτουργία αιολικό πάρκο 220 MW στο Τέξας
Τρίτη, 06/10/2020 - 15:04

Η RWE ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία του αιολικού πάρκου Cranell συνολική ισχύος 220 MW στο Τέξας.

Πρόκειται για ένα πάρκο 250 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο αποτελείται από 100 ανεμογεννήτριες Vestas, ισχύος 2.2 MW η καθεμία και παράγει αρκετή ενέργεια έτσι ώστε να τροφοδοτεί 66.000 νοικοκυριά.

Με το συγκεκριμένο πάρκο η RWE αυξάνει τον αριθμό των αιολικών πάρκων της που είναι σε λειτουργία στις ΗΠΑ, στα 25, με τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ να ξεπερνά τα 4,2 GW.

Η επικεφαλής των χερσαίων αιολικών και ηλιακών έργων της RWE Renewables Αμερικής, Silvia Ortin, δήλωσε:

«Η RWE είναι ενθουσιασμένη που ανακοινώνει ότι το έβδομο παράκτιο αιολικό έργο στο Τέξας τίθεται σε εμπορική λειτουργία. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το ότι αυτό το έργο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο αναφερόμενο ατύχημα ασφάλειας και ότι πολλές από τις μόνιμες θέσεις εργασίας καλύφθηκαν από την τοπική περιοχή. Με σχεδόν ένα GW υπό κατασκευή, έχουμε καθιερώσει την ηγετική μας θέση στις ΗΠΑ».

Το Cranell είναι το δεύτερο από τα αιολικά πάρκα της RWE στις ΗΠΑ που συνδέθηκαν φέτος στο δίκτυο, με το έργο Peyton Creek ισχύος 151 MW, επίσης στο Τέξας, να έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενέργειας τον Μάρτιο.

Επιπλέον, η RWE έχει σχεδόν 1 GW χερσαίων αιολικών πάρκων υπό κατασκευή στις ΗΠΑ, και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Τέξας, της Οκλαχόμα, του Οχάιο και της Νέας Υόρκης.