Τα Δάση της Siemens Gamesa: Ξεκινά η δράση για την ενίσχυση της δέσμευσης της εταιρείας για ένα πράσινο μέλλον

Τα Δάση της Siemens Gamesa: Ξεκινά η δράση για την ενίσχυση της δέσμευσης της εταιρείας για ένα πράσινο μέλλον
Τρίτη, 06/10/2020 - 14:02

Η παγκόσμια πρωτοβουλία «Forests of Siemens Gamesa» ή «Δάση της Siemens Gamesa» πρόκειται να φυτέψει 50.000 δέντρα φέτος κοντά σε διάφορες περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, η Siemens Gamesa κάνει ένα βήμα μπροστά στην αποστολή της να παρέχει ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο μέλλον με σκοπό την αποκατάσταση των δασικών περιοχών στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία. Μαζί με διάφορους εταίρους αναδάσωσης, η Siemens Gamesa, θα φυτέψει περισσότερα από 50.00 δέντρα τα οποία αναμένεται να μειώσουν 1 εκατομμύριο κιλά διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Πρόκειται για μία παγκόσμια πρωτοβουλία που αποτελεί μέρος των προσπαθειών κοινωνικής δέσμευσης της εταιρείας για να συμβάλει στην Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ για έναν καλύτερο πλανήτη. Επιπλέον, αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης περιβαλλοντικής δέσμευσης της εταιρείας, καθώς και της προσπάθειας καταπολέμησης της φτώχειας και προώθησης της εκπαίδευσης Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών.

Για επιτευχθεί ο στόχος, η Siemens Gamesa συνεργάζεται με διάφορους εταίρους για την επίβλεψη της δεντροφύτευσης αρκετών μικρών «δασών» κοντά σε πολλές περιοχές που δραστηριοποιείται. Η πρώτη μεγάλη δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου σε μια τοποθεσία κοντά στη Μαδρίτη, με δύο ακόμη να προγραμματίζονται κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μπιλμπάο και τη Ναβάρρα για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο αντίστοιχα.

Θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες δεντροφύτευσης φέτος στο Μεξικό, το Μαρόκο, τη Γαλλία και τη Βραζιλία, και στη συνέχεια σε διάφορες άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Δανία και οι ΗΠΑ. Εν μέρει, αυτές οι δραστηριότητες θα στοχεύουν στην αποκατάσταση κατεστραμμένων δασικών περιοχών και θα βοηθηθούν από εθελοντές - υπαλλήλους της Siemens Gamesa.

Στο παρελθόν, η εταιρεία ηγήθηκε πρωτοβουλιών για τη φύτευση δέντρων σε χώρες όπως το Μεξικό, η Κίνα, η Ισπανία και η Ινδία, αλλά η δημιουργία του προγράμματος «Δάση της Siemens Gamesa» συνδυάζει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, ενώ επενδύει ακόμη περισσότερο για την επέκταση του προγράμματος.

Η φύτευση δέντρων και η συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις που υποστηρίζουν τη φύτευση δέντρων είναι ζωτικός παράγοντας για τις παγκόσμιες προσπάθειες μείωσης των εκπομπών άνθρακα, δεδομένου ότι ένα ώριμο δέντρο εξάγει από την ατμόσφαιρα 22 κιλά διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η Siemens Gamesa θα συνεργαστεί και με τον οργανισμό «Saving the Amazon», καθώς ο κόσμος μάχεται για να βοηθήσει στην προστασία των πνευμόνων του πλανήτη στη Βραζιλία ύστερα από τα διάφορα σχέδια αποψίλωσης και τις τεράστιες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων.