Orsted: Συνδέθηκε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των ΗΠΑ το πιλοτικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο Coastal Virginia

Orsted: Συνδέθηκε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των ΗΠΑ το πιλοτικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο Coastal Virginia
Τετάρτη, 30/09/2020 - 13:13

Η Orsted σε ανάρτησή της στο LinkedIn ανακοίνωσε τη σύνδεση του πιλοτικού υπεράκτιου αιολικού πάρκου Coastal Virginia, ισχύος 12MW, στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ.

Το αιολικό πάρκο Coastal Virginia που βρίσκεται 43 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Βιτζίνια αποτελείται από 2 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa, ισχύος 6 MW η κάθεμία, η εγκατάσταση των οποίων ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι.

Η Orsted είχε αναλάβει την επίβλεψη της εγκατάστασης των υπεράκτιων ανεμογεννητριών και των θεμελίων, για λογαριασμό της Dominion Energy, ενώ παράλληλα είχε αναλάβει και όλες τις χερσαίες δραστηριότητες, όπως τη διασύνδεση.

Η εταιρεία Jan De Nul, εγκατέστησε τα θεμέλια και τις ανεμογεννήτριες του έργου, ενώ η Atlantic Wind Transfers παρείχε υπηρεσίες υπεράκτιας υποστήριξης στο αιολικό πάρκο.

Σημειώνεται ότι το Coastal Virginia αποτελεί το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που εγκρίθηκε από το Bureau of Ocean Energy Management και εγκαταστάθηκε σε ομοσπονδιακά ύδατα και είναι το δεύτερο στις ΗΠΑ, μετά το υπεράκτιο αιολικό έργο ισχύος 30 MW, Block Island, που πλέον ανήκει στην Orsted.