Vestas: Παραγγελία 144 MW για αιολικό έργο στην Ελλάδα

Vestas: Παραγγελία 144 MW για αιολικό έργο στην Ελλάδα
Παρασκευή, 25/09/2020 - 16:28

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 144 MW, για χερσαίο αιολικό έργο στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, σε σημερινή της ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει ότι η παραγγελία δόθηκε από την Terna και αφορά το χερσαίο αιολικό έργο στην περιοχή της Καρυστίας στην Εύβοια.

Η συμφωνία μεταξύ της Vestas και της Terna περιλαμβάνει την προμήθεια και την εγκατάσταση 40 ανεμογεννητριών τύπου V105-3.45 MW, ισχύος 3.6 MW η καθεμία, καθώς και 10ετή παροχή υπηρεσιών από τη Vestas, Active Output Management 5000 (AOM 5000).

Ο επικεφαλής της Vestas Hellas, Μάριος Ζάγκας, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την TERNA ENERGY για το αιολικό έργο στην Καρυστία, το οποίο απολαμβάνει μια από τις υψηλότερες ταχύτητες ανέμου στην Ελλάδα. Η ανεμογεννήτριά μας, V105-3.45 MW, έχει εξαιρετικά δυνατό σχεδιασμό και έχει δημιουργηθεί ειδικά για να βελτιστοποιεί την παραγωγή ενέργειας σε συνθήκες υψηλών ταχυτήτων ανέμου. Με αυτήν την τεχνολογία αναμένουμε ότι το αιολικό πάρκο θα συμβάλει σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας».

Η παράδοση των ανεμογεννητριών προγραμματίζεται για το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ το πάρκο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Επιπλέον, η Vestas υπογραμμίζει ότι πρωτοστάτησε στην ελληνική αγορά αιολικής ενέργειας, με την πρώτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών να λαμβάνει χώρα το 1986, ενώ φέτος κλείνει 20 χρόνια επίσημης εγκατάστασης της εταιρείας στην Ελλάδα.

Τέλος, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη παραγγελία παγιώνει την ηγετική θέση της εταιρείας στη χώρα με περίπου 1,8 GW εγκατεστημένων ανεμογεννητριών, πλησιάζοντας το 50% μεριδίου στην αγορά.