Solar Lightsource BP: Αποκτά ηλιακό έργο 100 MW στην Ισπανία

Solar Lightsource BP: Αποκτά ηλιακό έργο 100 MW στην Ισπανία
Τετάρτη, 23/09/2020 - 14:31

Η εταιρεία ανάπτυξης ηλιακών έργων Solar Lightsource BP, θυγατρική της BP απέκτησε ένα ηλιακό χαρτοφυλάκιο 100 MW στο Τερουέλ της Ισπανίας από την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών Forestalia, για άγνωστο ποσό.

Αποτελούμενο από δύο ηλιακά έργα κλίμακας κοινής ωφέλειας στην Καλαμότσα και τις Κουέβας δε Αλμουδέν, η Lightsource BP αγόρασε τα ηλιακά έργα στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξής τους.

Σύμφωνα με τους όρους της πώλησης, και τα δύο μέρη θα συνεργαστούν στενά για την πρόοδο των έργων έως ότου φτάσουν στο οικονομικό κλείσιμο και ξεκινήσουν την κατασκευή.

Εκτιμάται ότι τα έργα θα δημιουργήσουν περίπου 300 τοπικές θέσεις εργασίας στην φάση της κατασκευής, καθώς και μερικές μακροπρόθεσμες θέσεις επιχειρησιακής μηχανικής που θα επιβεβαιωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι συνεργάτες έχουν ήδη υλοποιήσει ένα ηλιακό χαρτοφυλάκιο 250 MW στην επαρχία της Σαραγόσας, το οποίο ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και σηματοδότησε την είσοδο της Lightsource BP στην ισπανική αγορά.

Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται τώρα στην τελική φάση κατασκευής και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του έως το τέλος του 2020.

Η παραγόμενη ενέργεια έχει ήδη πωληθεί στην EPG της BP, μέσω μίας επταετούς Σύμβασης Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ