Nordex: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της πρώτης ανεμογεννήτριας για το αιολικό συγκρότημα Nysater στη Σουηδία

Nordex: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της πρώτης ανεμογεννήτριας για το αιολικό συγκρότημα Nysater στη Σουηδία
Δευτέρα, 31/08/2020 - 16:39

Η Nordex Group εγκατέστησε την πρώτη από τις 114 ανεμογεννήτριες για το συγκρότημα αιολικών πάρκων στη Σουηδία, ισχύος 475 MW, για λογαριασμό της RWE Renewables.

Η Nordex έχει συμβόλαιο για την εγκατάσταση 104 ανεμογεννητριών τύπου N149 / 4.0-4.5 και 10 ανεμογεννητριών τύπου N131 / 3900 στο αιολικό έργο, το οποίο αποτελείται από δύο ξεχωριστές τοποθεσίες γνωστές ως Hastkullen και Bjornlandhojden.

Η πρώτη ανεμογεννήτρια που εγκαταστάθηκε στο Hastkullen είναι το μοντέλο N149 της πλατφόρμας Delta 4000 και τοποθετήθηκε σε ατσάλινο πυλώνα ύψους 145 μέτρων.

Το Nysater αποτελεί το μεγαλύτερο έργο του ομίλου Nordex στην Ευρώπη και βρίσκεται σε μια μεγάλη έκταση στο Vasternorrland στην κεντρική Σουηδία που χαρακτηρίζεται από μέσες ταχύτητες ανέμου μεταξύ 7,5-8,0 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Η Nordex πρόσθεσε ότι οι ανεμογεννήτριες τύπου N149 / 4.0-4.5 έχουν διαμορφωθεί με βάση διάφορα ύψη πυλώνων και διάφορους τρόπους λειτουργίας, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η οικονομία του έργου και η διάρκεια ζωής του.

Ο αντιπρόεδρος της Nordex Nordic, Tim Carpenter, δήλωσε:

«Η εγκατάσταση της πρώτης ανεμογεννήτριας στο Hastkullen σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για το αιολικό έργο Nysater και είναι αποτέλεσμα πολλών μηνών σκληρής δουλειάς και ισχυρής συνεργασίας μεταξύ ενός ευρέος φάσματος ενδιαφερομένων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέρη που εμπλέκονται στο έργο μέχρι στιγμής και ανυπομονούμε για μια συνεχή ασφαλή και επιτυχημένη εκτέλεση αυτού του αξιόλογου έργου».