SSE: Διατηρεί τα επενδυτικά της σχέδια ύψους 7,5 δισ. λιρών σε ΑΠΕ

SSE: Διατηρεί τα επενδυτικά της σχέδια ύψους 7,5 δισ. λιρών σε ΑΠΕ
Πέμπτη, 16/07/2020 - 15:21

Η βρετανική εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας SSE Plc ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα σχέδιά της για επενδύσεις 7,5 δισεκατομμυρίων λιρών σε έργα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, συνεχίζοντας παράλληλα με το πενταετές σχέδιο μερισμάτων.

«Ενώ οι ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού εξακολουθούν να επηρεάζουν την επιχείρηση, προχωρούμε στο πρόγραμμά μας για επενδύσεις χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων λιρών, κυρίως στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία αναμένει πλήγμα στα κέρδη της της τάξεως των 150 με 250 εκατομμυρίων λιρών φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία οδήγησε σε μείωση της ζήτησης ενέργειας.

Έτσι στράφηκε στην παραγωγή και τα δίκτυα ανανεώσιμης ενέργειας μετά την πώληση της οικιακής παροχής ηλεκτρική ενέργειας και των υπηρεσιών της στην OVO Energy στις αρχές του έτους σε μια συμφωνία 500 εκατομμυρίων λιρών.

Η SSE έχει αναπτύξει μια σειρά ανανεώσιμων έργων, ενώ στις αρχές αυτού του μήνα πούλησε το 51% του μεριδίου της του υπεράκτιου αιολικού έργου Seagreen 1 στην πετρελαϊκή Total.

Πηγή: Reuters

Φωτογραφία: proactiveinvestors.com.au