Nordex : Παραγγελία ύψους 312 MW για αιολικό πάρκο στην Ισπανία

Nordex : Παραγγελία ύψους 312 MW για αιολικό πάρκο στην Ισπανία
Παρασκευή, 10/07/2020 - 15:33

Νέα παραγγελία δέχτηκε η Nordex Group για παροχή ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 312MW από την ισραηλινή εταιρεία Enlight Renewable Energy για το αιολικό πάρκο Gecama στην Ισπανία.

Η συμφωνία αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση ανεμογεννητριών τύπου Delta4000 N149 / 4.0-4.5, ισχύς 4,8MW, καθώς και 20 ετή παροχή υπηρεσιών και συντήρησης από τη Nordex.

Οι ανεμογεννήτριες θα έχουν ύψος πλήμνης 120 μέτρα, με τον ρότορα να είναι εγκατεστημένος σε πυλώνα σκυροδέματος που θα παραχθεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Motilla del Palancar της Καστίλλης-Λα Μάντσα. Σημειώνεται ότι οι εργασίες στο εργοστάσιο προγραμματίζονται να ξεκινήσουν τον Αύγουστο.

Αναφορικά με το πάρκο Gecama βρίσκεται κοντά στην πόλη Κουένκα της Καστίλλης- Λα Μάντσα και πρόκειται για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ισπανία χωρίς επιδότηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος πωλήσεων της Nordex, Patxi Landa, δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που η τεχνολογία μας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επέκταση της αιολικής ενέργειας στην Ισπανία».