Η SSE Renewables μετονομάζει τα αιολικά έργα Seagreen 2 και 3

Η SSE Renewables μετονομάζει τα αιολικά έργα Seagreen 2 και 3
Τετάρτη, 08/07/2020 - 13:35

Η SSE Renewables πρόκειται να μετονομάσει τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Seagreen 2 και 3 της Σκωτίας σε αιολικά πάρκα Berwick Bank και Marr Bank, αντίστοιχα.

Και τα δύο έργα βρίσκονται στη Βόρεια Θάλασσα ανοιχτά της περιοχής Firth of Forth.

Αναφορικά με το αιολικό πάρκο Berwick Bank η προτεινόμενη εγκατεστημένη ισχύς κυμαίνεται μεταξύ των 1400MW και των 2300MW, ενώ η ισχύς του πάρκου Marr Bank κυμαίνεται μεταξύ των 900MW και των 1850MW.

Τα δύο αιολικά έργα σε συνδυασμό πρόκειται να συμβάλουν σημαντικά στην επίτευξη των κλιματικών στόχων που έχει θέσει η Σκωτία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το πάρκο Berwick Bank αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2027 με το Marr Bank να ακολουθεί λίγο αργότερα.

Σχετικά με τη μετονομασία των πάρκων, η SSE Renewables δήλωσε ότι ο λόγος είναι η ανάγκη διάκρισής τους από το γειτονικό αιολικό έργο Seagreen 1.

Συνέχισε λέγοντας ότι η επιλογή των ονομάτων σχετίζεται με τη γεωλογική ιστορία κάθε σημείου, συμπεριλαμβανομένων των υπολειμμάτων του τελευταίου παγετώνα, πριν από 20.000 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η κίνηση των παγετώνων σε ολόκληρη τη Βόρεια Θάλασσα και, ειδικότερα, στην περιοχή ανοιχτά του Firth of Forth, είχε ως αποτέλεσμα την εναπόθεση ενός παχέος στρώματος ιζήματος, το οποίο αποτελεί ιστορικό στοιχείο για την περιβαλλοντική αλλαγή στην περιοχή.

Ο επικεφαλής του έργου της SSE Renewables, Malcolm Grant, δήλωσε: «Η υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι κρίσιμη τόσο για τη Σκωτία όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο εάν θέλουν να επιτύχουν τον στόχο των μηδενικών εκπομπών άνθρακα».

Πηγή: renews.biz