Πολυετής συμφωνία της Wells Fargo με τη Shell για την πράσινη ενέργεια

Πολυετής συμφωνία της Wells Fargo με τη Shell για την πράσινη ενέργεια
Πέμπτη, 25/06/2020 - 13:12

Η αμερικανική τράπεζα Wells Fargo ανακοίνωσε την Τετάρτη υπογραφή πολυετούς συμφωνίας με τη Royal Dutch Shell για αγορά ανανεώσιμης ενέργειας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για στροφή στις ΑΠΕ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων ηλιακών εγκαταστάσεων υψηλού επιπέδου χρήσης σε πολλές κομητείες της Καλιφόρνιας, όπως ανέφερε η τράπεζα.

Το μέγεθος της επένδυσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από τη ίδια τη Wells Fargo, εν τούτοις δήλωσε ότι είναι σε θέση να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες περίπου 1.200 ακινήτων στην Καλιφόρνια και τις Μεσοατλαντικές Πολιτείες.

Ήδη πολλές εταιρείες έχουν δεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσουν πράσινα έργα καθώς στοχεύουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, ενώ ορισμένες τράπεζες έχουν τονίσει ότι θα μειώσουν την χρηματοδότηση σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων.

Αναφέρεται ότι κατά το 2017 η Wells Fargo είχε πετύχει όλους τους παγκόσμιους στόχους στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της χρήσης των ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ πλέον εργάζεται για τη σύναψη μακροπρόθεσμων συμβάσεων καθώς και για την αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ.

Πηγή: Reuters