MHI Vestas: Συμφωνία για παροχή ανεμογεννητριών στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Seagreen

MHI Vestas: Συμφωνία για παροχή ανεμογεννητριών στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Seagreen
Τρίτη, 16/06/2020 - 13:03

Υπεγράφη σταθερή παραγγελία προμήθειας ανεμογεννητριών από τη δανο-ιαπωνική MHI Vestas για λογαριασμό της Total και της SSE Renewables. Οι ανεμογεννήτριες προορίζονται για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Seagreen ισχύος 1075 MW το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Φάιφ στα ανατολικά παράλια της Σκωτίας.

Η MHI Vestas πρόκειται να παραδώσει εντός του ερχόμενου έτους 114 ανεμογεννήτριες τύπου V164-10MW για εγκατάσταση στο πάρκο. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συμφωνίας περιλαμβάνεται και 15ετής σύμβαση παροχής υπηρεσιών και συντήρησης των ανεμογεννητριών από την κατασκευαστική εταιρεία.

Οι ανεμογεννήτριες αναμένεται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία μεταξύ του 2022 και 2023 και το πάρκο θα μπορεί να παράγει ετησίως περίπου 5.000 GWh ηλεκτρικής ενέργειας.

Μέσω αυτής της συμφωνίας ενδυναμώνεται σημαντικά η παρουσία της MHI Vestas στο Ηνωμένο Βασίλειο δεδομένων των έργων συντήρησης που θα εκτελεί στο πάρκο, μετά την έναρξη της λειτουργίας του.

Όμως η παρουσία της ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι λεπίδες για τις ανεμογεννήτριες θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της εταιρείας στη νήσι Isle of Wight.

Επιπλέον, το έργο θα υποστηρίζεται από το πρόγραμμα τεχνικής εκμάθησης της εταιρείας, το οποίο εδρεύει στη Σκωτία και παρέχει περαιτέρω ευκαιρίες για ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, παρέχοντας βιώσιμες και υψηλής αξίας θέσεις εργασίας στο χώρο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Seagreen θεωρείται το μεγαλύτερο έργο ΑΠΕ υπό κατασκευή στη Σκωτία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ