Iberdrola: εκκινεί η δραστηριότητά της σε μεγάλο ισπανικό αιολικό συγκρότημα

Iberdrola: εκκινεί η δραστηριότητά της σε μεγάλο ισπανικό αιολικό συγκρότημα
Τρίτη, 09/06/2020 - 16:22

Νέα εμπορική δραστηριότητα ξεκίνησε η Iberdrola στο αιολικό συγκρότημα Cavar ισχύος 111 MW στην Ισπανία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αιολικό συγκρότημα που έχει κατασκευάσει η εταιρεία και είναι ένα έργο το οποίο διεκπεραιώθηκε από κοινού με την Caja Rural de Navarra.

Το έργο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και αποτελείται από τέσσερα αιολικά πάρκα στα οποία έχουν τοποθετηθεί 32 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa τύπου 3.4-132.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Iberdrola και η Caja Rural δεσμεύτηκαν να προστατεύσουν τη βιοποικιλότητα της περιοχής στην οποία φωλιάζουν αρκετοί αιγυπτιακοί γύπες.

Μέσω συστήματος εντοπισμού GPS που έχει τοποθετηθεί στα πτηνά είναι δυνατός ο ακριβής εντοπισμός του κατά την αποδημία τους. Μάλιστα, τηλεματική μέθοδος παρέχει ακριβείς πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο χρήσης της περιοχής από τον αναπαραγωγικό πληθυσμό των πτηνών.

Όπως δήλωσε ο Ignacio Galan, διευθύνων σύμβουλος της Iberdrola, η στροφή σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα και οι επενδύσεις σε ΑΠΕ, έξυπνα δίκτυα και αποθήκευση ενέργειας, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και οδηγούν στην ευημερία, όπως αποδεικνύει το συγκρότημα Cavar.