Iberdola: Δήλωση προθέσεων συνεργασίας με Enea για αιολικά έργα στη Βαλτική Θάλασσα

Iberdola: Δήλωση προθέσεων συνεργασίας με Enea για αιολικά έργα στη Βαλτική Θάλασσα
Παρασκευή, 05/06/2020 - 15:19

Υπεγράφη δήλωση προθέσεων συνεργασίας μεταξύ της Iberdrola και της πολωνικής Enea για από κοινού ανάληψη έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Βαλτική Θάλασσα, ισχύος έως και 3300 MW.

Η συγκεκριμένη δήλωση προθέσεων σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τις από κοινού επενδύσεις σε υπεράκτια αιολικά έργα στην Πολωνική Οικονομική Ζώνη της Βαλτικής Θάλασσας.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιρειών έχουν ξεκινήσει σε αποκλειστική βάση και αφορούν τη δυνατότητα υλοποίησης επενδύσεων σε έργα αιολικής ενέργειας καθώς επίσης και την κοινή ανάληψη της προετοιμασίας, κατασκευής και λειτουργίας τους.

Επί του παρόντος, η Enea αναλαμβάνει το μειοψηφικό μερίδιο στα επενδυτικά έργα που θα υλοποιούνται σε συνεργασία με την Iberdrola.

Το ποσοστό συμμετοχής της Enea και οι περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το επίπεδο συνεργασίας των δύο εταιρειών θα καθοριστούν αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Iberdrola διαθέτει ήδη 964 MW εγκατεστημένης υπεράκτιας αιολικής ισχύος και σχεδιάζει να προχωρήσει σε έργα συνολικής ισχύος 1,8 GW μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.