Σχέδιο της Siemens για δημιουργία εταιρείας ΑΠΕ κέδρους 2 δις ευρώ ετησίως

Σχέδιο της Siemens για δημιουργία εταιρείας ΑΠΕ κέδρους 2 δις ευρώ ετησίως
Δευτέρα, 11/05/2020 - 15:34

Η Siemens προχωρά στην ενσωμάτωση της αιολικής της δραστηριότητας στη θυγατρική της εταιρεία μηχανικής κίνησης, Flender, η οποία στη συνέχεια θα δημοπρατηθεί από τον γερμανικό κολοσσό.

Η εταιρεία δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει αναπτύξει στρατηγική δύο σταδίων για την εφαρμογή του σχεδίου της για βελτίωση της προσφορά της ως προμηθευτής συστημάτων στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Πρώτον, η εταιρεία παραγωγής αιολικής ενέργειας της Siemens, η οποία παράγει ανεμογεννήτριες και εξαρτήματα για τουρμπίνες άμεσης κίνησης, θα συγχωνευτεί από τη Flender για τη δημιουργία μιας μονάδας ισχύος 85MW με έσοδα περίπου 2 δισ. ευρώ.

Το δεύτερο βήμα θα είναι η δημοπράτηση της Flender.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων, τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο Roland Busch, επικεφαλής τεχνολογίας της Siemens, δήλωσε: «Με αυτήν την κίνηση, θα βελτιώσουμε την προσφορά μας ως προμηθευτές συστημάτων στη βιομηχανία αιολικής ενέργειας, έναν οικολογικά και οικονομικά σημαντικό τομέα που επί του παρόντος βρίσκεται υπό ενός σημαντικού τεχνολογικού μετασχηματισμού».

Πρόσθεσε ότι οι εταιρείες χαρτοφυλακίου, από τον Απρίλιο του 2019, λειτουργούν με μεγαλύτερη επιχειρηματική ελευθερία ως μέρος μιας στρατηγικής που επιτρέπει σε κάθε μονάδα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της.

Η είδηση δημοσιεύτηκε αφού η Siemens είχε δηλώσει ότι θα ενίσχυε το πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που επιφέρει η πανδημία.

Η γερμανική εταιρεία στοχεύει σε εξοικονόμηση 475 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021, μια αυξηση 165 εκατ. ευρώ σε σχέση με προηγούμενους σχεδιασμούς.