ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τον «Υβριδικό Σταθμό Αμαρίου Ρεθύμνου»

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τον «Υβριδικό Σταθμό Αμαρίου Ρεθύμνου»
Τετάρτη, 30/10/2019 - 18:19

Επένδυση ύψους 280 εκατ. ευρώ, πουθα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις
εργασίας, Έσοδα 4,6 εκατ. ευρώ το
χρόνο για τις τοπικές κοινωνίες,
Επίλυση του ενεργειακού προβλήματος της Κρήτης

Στην έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Υβριδικός Σταθμός Αμαρίου Ρεθύμνου» που προωθεί η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προχώρησε πρόσφατα με απόφασή του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Υβριδικός Σταθμός Αμαρίου αποτελεί μία μεγάλη πρότυπη πράσινη επένδυση. Το συνολικό ύψος της αναμένεται να φτάσει τα 280 εκατ. ευρώ και κατά την περίοδο κατασκευής του έργου θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγχώρια προστιθέμενη αξία της επένδυσης υπερβαίνει το 60% κι αναμένεται να φτάσει τα 170 εκατ. ευρώ.

Η υλοποίηση του έργου θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για την αντιμετώπιση του ενεργειακού ελλείμματος της Κρήτης. Παράλληλα, θα επιφέρει μια σειρά από συνοδευτικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και στην Κρήτη γενικότερα, καθώς θα αποδίδει στους επωφελούμενους δήμους Ρεθύμνου, Αμαρίου, Σητείας και στις κοινότητές τους, αλλά και στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), συνολικά 4,6 εκατ. ευρώ ετησίως, κατά την εικοσιπεντάχρονη περίοδο της σύμβασης.

Αναφερόμενος στην επένδυση του Υβριδικού Σταθμού Αμαρίου ο Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κ. Γιώργος Περιστέρης, δήλωσε: «Η εταιρεία μας συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην καθαρή ενέργεια, προωθώντας σημαντικές επενδύσεις και στην αποθήκευση ενέργειας, η υλοποίηση των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την μέγιστη δυνατή διείσδυση των ΑΠΕ και την επίτευξη των εθνικών μας ενεργειακών στόχων.

Η επένδυση που προωθούμε στην Κρήτη ήδη από το 2011 είναι ένα πρωτοποριακό έργο για τα ελληνικά δεδομένα και ταυτόχρονα αποτελεί το μεγαλύτερο υβριδικό έργο στην Ευρώπη. Συνδυάζει την παραγωγή καθαρής ενέργειας και την αποθήκευση κι έρχεται να απαντήσει αποτελεσματικά κι οικονομικά στο υπαρκτό πρόβλημα του ενεργειακού ελλείμματος που αντιμετωπίζει, όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, η Κρήτη. Αν, μάλιστα, μας είχε επιτραπεί να προχωρήσουμε εγκαίρως στην υλοποίηση της επένδυσης, είναι βέβαιο ότι η Κρήτη θα είχε ήδη διασφαλισμένη ηλεκτρική επάρκεια».