MYTILINEOS: Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG φέτος στην Ελλάδα

MYTILINEOS: Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG φέτος στην Ελλάδα
Παρασκευή, 09/08/2019 - 12:37

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG της χώρας φέτος έγινε η η MYTILINEOS, σύμφωνα με το εξειδικευμένο ενεργειακό πρακτορείο Icis Heren, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι η πρώτη φορά που μία ιδιωτική εταιρεία ξεπερνά την κρατική επιχείρηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρία MYTILINEOS, εισήγαγε περισσότερους από 370.000 τόνους LNG από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο, ή το 39% του συνόλου στην Ελλάδα, ενώ η ΔΕΠΑ εισήγαγε 273.000 τόνους ή 29%. Το μερίδιο αγοράς της ΔΕΠΑ ήταν 92% πέρυσι και ποτέ δεν είχε πέσει κάτω από το 50%.

Αυτή η αλλαγή δείχνει και την πρόοδο που σημειώθηκε στη χώρα μας χώρα η οποία ήταν και από τις τελευταίες που προχώρησε στην απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.

Η αγορά άρχισε να ανοίγει το 2005, αλλά η τάση κορυφώθηκε το 2018, όταν η λιανική αγορά απελευθερώθηκε πλήρως, αφήνοντας τους καταναλωτές ελεύθερους να επιλέξουν τον προμηθευτή τους. Από τότε η ΔΕΠΑ χάνει πελάτες. Εξαιτίας της ζήτησης του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και των αναγκών του τομέα κατασκευής αλουμινίου, η MYTILINEOS είναι "πρώτη στη σειρά