ΕΛΠΕ και Edison τα βρήκαν με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την εξαγορά του μεριδίου της στην Elpedison

ΕΛΠΕ και Edison τα βρήκαν με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την εξαγορά του μεριδίου της στην Elpedison
Δευτέρα, 10/06/2019 - 15:43

50-50 μοιράζονται πλέον ΕΛΠΕ και Edison το μερίδιο της Elpedison έπειτα από την εξαγορά από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ του 22,74%.

Η απόφαση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής της, να αποεπενδύσει από τον τομέα θερμικής παραγωγής και προμήθειας ρεύματος, ενεργοποίησε όρο της συμφωνίας μετόχων της Elpedison, σύμφωνα με τον οποίο, όταν κάποιος αποφασίσει να φύγει έχουν αμέσως δικαίωμα πρώτης προτίμησης οι υπόλοιποι.

Μετά την επίσημη γνωστοποίηση της απόφασης εκ μέρους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η Edison και τα Ελληνικά Πετρέλαια ζήτησαν την άσκηση του δικαιώματος καθώς και το χρονικό περιθώριο προκειμένου να απευθύνουν οικονομική πρόταση εξαγοράς του ποσοστού των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η Elpedison διαθέτει δύο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος άνω των 810 ΜW που λειτουργούν με καύσιμο το φυσικό αέριο. Η μία βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη στη Θίσβη της Βοιωτίας.

Η απόφαση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ να αποχωρήσει από τη συμβατική παραγωγή ρεύματος ήλθε ως αποτέλεσμα των αλλαγών της νέας διοίκησης, η οποία πλέον δίνει έμφαση στους τομείς των Παραχωρήσεων, του Περιβάλλοντος, των ΑΠΕ αλλά και των Κατασκευών.