ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Παρασκευή, 06/05/2022 - 08:02

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Φόρτιση Ηλεκτρικών Οχημάτων» διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), σε εναρμόνιση με τη νέα εθνική πολιτική για τις «καθαρές» μεταφορές και ειδικότερα την ηλεκτροκίνηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιεί την Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, στη Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο Electra Palace Thessaloniki, Αριστοτέλους 9), παρέχοντας τη δυνατότητα και διαδικτυακής συμμετοχής. Εντάσσεται στις δράσεις του ευρωπαϊκού έργου EMOBICITY (https://www.interregeurope.eu/emobicity), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe και εθνικούς πόρους. Κύριος στόχος του έργου είναι η βελτίωση των μέτρων πολιτικής για την εφαρμογή και προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε 5 χώρες (Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Πορτογαλία και Ρουμανία).

Στην ημερίδα θα αναδειχθούν καλές πρακτικές αναφορικά με τη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού και επιχειρησιακού περιβάλλοντος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και θα ανταλλαχθούν εμπειρίες/τεχνογνωσία ανάμεσα στους συμμετέχοντες εταίρους. Σε αυτή θα συμμετάσχουν ομιλητές από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το ΚΑΠΕ, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, την Εταιρεία Ηλεκτρισμού των Αζορών (Πορτογαλία) και τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Χάλκης και Τήλου. Επίσης, θα παραβρίσκονται ευρωπαίοι εταίροι του έργου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων/εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα ελληνικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα αγγλικά. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, κατόπιν προεγγραφής. Προεγγραφή και ψηφιακή συμμετοχή, μέχρι 9.5.2022, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZcofuGhqzsjH9XBQQWZt2p8Mq4ySINMgBz9

Πληροφορίες: Κα Όλγα Κουτσογιάννη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.