Γενική Συνέλευση μετόχων Μυτιληναίος: Απόκτηση ιδίων μετοχών για επιπλέον 24 μήνες

Γενική Συνέλευση μετόχων Μυτιληναίος: Απόκτηση ιδίων μετοχών για επιπλέον 24 μήνες
Τετάρτη, 23/03/2022 - 18:49

Την απόκτηση ιδίων μετόχων για ακόμη 24 μήνες αποφάσισε η έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων Μυτιληναίος των μετόχων της εταιρείας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 και ώρα 13.00 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας στα γραφεία της Εταιρείας.

Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν νόμιμα (είτε με φυσική παρουσία είτε συμμετέχοντας από απόσταση με τηλεδιάσκεψη είτε συμμετέχοντας στην ψηφοφορία με ηλεκτρονικά μέσα, διεξαγόμενη πριν τη συνέλευση) μέτοχοι εκπροσωπούντες 68.863.737 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι 51,17% επί συνόλου 134.568.812 κοινών ονομαστικών μετοχών με ψήφο .

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση συζήτησε και έλαβε αποφάσεις επί του μοναδικού θέματος ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα ενέκρινε την ανανέωση της έγκρισης και των όρων απόκτησης ιδίων μετοχών για επιπλέον είκοσι τέσσερις (24) μήνες, με ανώτατο αριθμό μετοχών, που θα αποκτηθούν (συμπεριλαμβανομένων των μετοχών τις οποίες έχει ήδη αποκτήσει η Εταιρεία και διατηρεί), συνολικά μέχρι 14.289.116 (142.891.161 Χ 10%), με κατώτατη τιμή αγοράς €0.97 ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς €25 ανά μετοχή.

Οι ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία σε κάθε χρονική στιγμή (συμπεριλαμβανομένων των ιδίων μετοχών, τις οποίες έχει ήδη αποκτήσει και διατηρεί) προορίζονται για κάθε σκοπό και χρήση που επιτρέπεται από τη νομοθεσία (περιλαμβανομένων, ενδεικτικά και χωρίς περιορισμό, της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου και της ακύρωσής τους, ή/και της διάθεσής τους στο προσωπικό ή/και σε μέλη της διοίκησης της Εταιρείας ή/και συνδεδεμένης εταιρείας) και σύμφωνα με αυτή. Επίσης, δόθηκε εξουσιοδότηση στο διοικητικό συμβούλιο για την υλοποίηση της ως άνω απόφασης.

Η Εταιρεία θα δημοσιεύσει και αναρτήσει στην ιστοσελίδα της www.mytilineos.gr χωριστή ανακοίνωση με τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για κάθε απόφαση που ελήφθη επί των ανωτέρω θεμάτων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 133 παρ. 2 του ν. 4548/2018».