Συνεργασία για την προώθηση της ενεργειακής αυτονομίας από το δίκτυο ηλεκτροδότησης

Συνεργασία για την προώθηση της ενεργειακής αυτονομίας από το δίκτυο ηλεκτροδότησης
Πέμπτη, 03/03/2022 - 17:44

Σε μια εξαιρετικά σημαντική συνεργασία στον κλάδο της ενέργειας και της αγροτικής ανάπτυξης προχωρούν οι KOUIMTZIS Group – FENDT, το Τμήμα Γεωργικών Μηχανημάτων και ο Όμιλος Eunice παρέχοντας στον πρωτογενή τομέα και στην ελληνική βιομηχανία ολοκληρωμένες λύσεις ενεργειακής αυτονομίας και ανεξαρτησίας από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Αξιοποιώντας την εμπειρία του στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία συστημάτων αυτονομίας, εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής και υλοποιώντας πρώτος τις ιδέες του μέλλοντος, ο όμιλος Eunice, με αφετηρία το S4S στην Τήλο και το σύστημα Aftonomo by Eunice, αναπτύσσει την ολοκληρωμένη λύση ενεργειακής αυτονομίας και ανεξαρτησίας που θα προσφέρει η KOUIMTZIS Group- FENDT στο δίκτυο συνεργατών της.

O Όμιλος Eunice έχει ήδη εδραιωμένη συνεργασία, με την Alpha Systems, μέλος του Ομίλου Kouimtzis, όπου αναπτύσσουν καινοτόμες τεχνολογίες αποθήκευσης και αυτονομίας για τις ενεργειακές ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας αλλά και της ηλεκτροκίνησης.

H νέα συνεργασία, επεκτείνεται σε λύσεις που περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά πάνελ, αποθήκευση ενέργειας σε σύστημα μπαταριών και έξυπνες συσκευές και εφαρμογές που επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει και να διαχειρίζεται την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει και καταναλώνει με το βέλτιστο τρόπο.

Ειδικά τον τελευταίο καιρό με τις αυξήσεις στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, το σύστημα Aftonomo αποτελεί την ιδανική επιλογή για αγρότες και τοπικές παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παράγουν, να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται τη δική τους ενέργεια, χωρίς να βασίζονται στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και χωρίς να επηρεάζονται από διακοπές ρεύματος. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να μειώσουν το κόστος της απαραίτητης ενέργειας για τις εργασίες τους όπως η λειτουργία ποτιστικού συστήματος, ψυκτικών θαλάμων κ.λπ. οπουδήποτε και αν βρίσκονται οι εγκαταστάσεις τους.

Το σύστημα αυτονομίας διασφαλίζει:


• Πλήρη ενεργειακή αυτονομία ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές με απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματος
• Εξοικονόμηση κόστους ενέργειας που ξεπερνάει το 80%
• Εξοικονόμηση ενέργειας
• Έξυπνη διαχείριση φορτίων & απομακρυσμένο έλεγχο μέσα από πλατφόρμα και εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα
• Βιωσιμότητα της επένδυσης
• Απεξάρτηση από συμβατικά καύσιμα


Η νέα αυτή συνεργασία ανοίγει το δρόμο προς μια φιλική προς το περιβάλλον αλλαγή στο χώρο της αγροτικής βιομηχανίας και μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας νέας εποχής για όλους όσους δραστηριοποιούνται σε αυτό τον κλάδο.