Ομιλία του Π.Παπασταματίου στους φοιτητές του Mediterranean College

Ομιλία του Π.Παπασταματίου στους φοιτητές του Mediterranean College
Τρίτη, 11/01/2022 - 12:48

Το Mediterranean College στο πλαίσιο έναρξης του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) MSc Renewable Energy Engineering, οργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο: “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Το #meta της Ενέργειας στην Ελλάδα”.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΗΥΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ), εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν με ομιλίες τους.

Επίτιμος προσκεκλημένος & βασικός ομιλητής της Ημερίδας ήταν ο καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Δασών του ΥΠ.ΕΝ.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Π.Παπασταματίου παρουσίασε την σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα με ιδιαίτερη αναφορά στα θαλάσσια αιολικά πάρκα. Αναφέρθηκε ακόμα στη σημερινή ενεργειακή κρίση που οφείλεται στην εκτόξευση της τιμής των ορυκτών καυσίμων και στην ανάγκη να επιταχυνθεί η ενεργειακή μετάβαση, προκείμενου να μειωθεί το ταχύτερο η έκθεση των οικονομιών της Ευρώπης και των καταναλωτών στις διακυμάνσεις των τιμών των καυσίμων.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του κ. Παπασταματίου ΕΔΩ