Ι. Μπρατάκος/ΕΒΕΑ: Οι επιδοτήσεις προσφέρουν μια άμεση αν και προσωρινή λύση στο πρόβλημα των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου.

Ι. Μπρατάκος/ΕΒΕΑ: Οι επιδοτήσεις προσφέρουν μια άμεση αν και προσωρινή λύση στο πρόβλημα των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου.
Δευτέρα, 10/01/2022 - 15:34

Τα νέα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης απέναντι στις αυξημένες τιμές ενέργειας σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, προβαίνοντας στην παρακάτω δήλωση:

«Οι επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, προσφέρουν μία άμεση, αν και προσωρινή, λύση στο συνεχιζόμενο πρόβλημα των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου. Η επέκταση των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες και η οριζοντιοποίησή τους, ανακουφίζει έμπρακτα και συμπεριληπτικά όλους τους κλάδους του εμπορίου και της βιομηχανίας, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των αυξήσεων στα μη οικιακά τιμολόγια.

Επιπλέον, η συνεχιζόμενη αναστολή πληρωμής των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για τη στήριξη των επιχειρήσεων που είναι συνδεδεμένες στη μέση τάση μέχρι τον Νοέμβριο και η πρόθεση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου να εξετάσουν, σε συνεργασία με τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, την προσαρμογή της επιδότησης ανά επαγγελματικό κλάδο και ανάλογα με τη βαρύτητα του ενεργειακού κόστους στην λειτουργία των επιχειρήσεων, μας δίνει την ελπίδα για την ικανοποίηση του αιτήματός μας για την εφαρμογή μηχανισμού μείωσης της ΥΚΩ, κατά το πρότυπο της μείωσης ΕΤΜΕΑΡ.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, διατηρώντας τον ρόλο του θεσμικού συμβούλου της πολιτείας και αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που εγκυμονεί η παγκόσμια ενεργειακή κρίση για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και την οικονομική ανάκαμψη, έχει παραθέσει προτάσεις για την περεταίρω θωράκιση της ελληνικής επιχειρηματικότητας απέναντι στο σφοδρό κύμα ανατιμήσεων, προσδοκώντας ότι η στρατηγική και προσεκτική υλοποίησή τους, θα αποτελέσει ανάχωμα για την προστασία των επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας.»