Σκρέκας: 670 εκατ. ευρώ για στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στις αυξήσεις του ρεύματος

Σκρέκας: 670 εκατ. ευρώ για στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στις αυξήσεις του ρεύματος
Πέμπτη, 09/12/2021 - 21:28

Στα 670 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρήματα που έχει διαθέσει η κυβέρνηση το τελευταίο τετράμηνο για τη στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις. Αυτό τόνισε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΝ, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή δηλώσεις της αντιπολίτευσης μετά την τροπολογία του ΥΠΕΝ στο νομοσχέδιο της απολιγνιτοποίησης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μόνο το τελευταίο τετράμηνο η κυβέρνηση διέθεσε 670 εκατ. ευρώ για να στηρίξει τη συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών. "Η κυβέρνηση είναι εδώ και στηρίζει στο μέτρο των δυνατοτήτων εν μέσω μιας πρωτοφανούς διεθνούς κρίσης. Πόσος είναι ο ΕΦΚ στον οποίο ζητά έκπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι 5 ευρώ/μεγαβατώρα ενώ εμείς δίνουμε επιδότηση 130 ευρώ/μεγαβατώρα", υπογράμμισε.

Αντίστοιχη είναι η στρατηγική της κυβέρνησης και στο φυσικό αέριο. Όπως δήλωσε ο υπουργός, "η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η διαγραφή του ΕΦΚ που είναι μόλις 1 ευρώ/μεγαβατώρα, ενώ εμείς επιδοτούμε 30 ευρώ/μεγαβατώρα μέσω των μέτρων στήριξης. Στο επόμενο τρίμηνο θα κάνουμε κάτι ακόμα γιατί στεκόμαστε δίπλα στα νοικοκυριά".