5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης: Ατζέντα - Θεματικές Ενότητες & Επιβεβαιωμένοι Ομιλητές

5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης: Ατζέντα - Θεματικές Ενότητες & Επιβεβαιωμένοι Ομιλητές
Τετάρτη, 08/12/2021 - 21:16

Η επανάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και το νέο τοπίο που δημιουργείται για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου των μεταφορών θα αποτελέσουν το βασικό άξονα συζητήσεων στο 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στις 20 Ιανουαρίου 2022, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Εκπρόσωποι της πολιτείας, του ακαδημαϊκού χώρου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, αναμένεται να εστιάσουν στην ηλεκτροκίνηση ως εργαλείο περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής πολιτικής, αλλά και ως μοχλό για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας. Νέες υπηρεσίες, καινοτόμες τεχνολογίες και καινούρια χρηματοδοτικά εργαλεία θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων, αναδεικνύοντας όχι μόνο τις ευκαιρίες, αλλά και τις προκλήσεις της νέας εποχής της ηλεκτροκίνησης για τη χώρα.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, το Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία όλων των ομιλητών, τηρώντας ασφαλώς όλα τα ισχύοντα μέτρα προστασίας. Σε ένα μοναδικό χώρο συμβολικού χαρακτήρα, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο διάλογο για την ηλεκτροκίνηση, να δικτυωθούν με τους σημαντικότερους εκπροσώπους του τομέα, αλλά και να ξεναγηθούν σε 3 ορόφους με μοναδικά εκθέματα που μαρτυρούν την εξέλιξη του αυτοκινήτου από τα τέλη του 19ου έως και τα τέλη του 20ου αιώνα.

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου με φυσική παρουσία, θα ζητηθεί το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής εγγραφής τους, ενώ θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, ώστε ο συνολικός αριθμός των παρευρισκόμενων να μην ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια που επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.