Ψήφο εμπιστοσύνης στη Mytilineos δίνουν οι αναλυτές

Ψήφο εμπιστοσύνης στη Mytilineos δίνουν οι αναλυτές
Πέμπτη, 02/12/2021 - 21:09

Ψήφο εμπιστοσύνης στη Mytilineos δίνουν οι αναλυτές, μετά την αναβάθμιση του outlook της εταιρείας από την Standard and Poor's (S&P). Όπως αναφέρουν Εθνική, Beta, Pantelakis, Eurobank Equities και Optima, είναι πολύ πιθανό να αναβαθμιστεί η εταιρεία τον επόμενο χρόνο, θα καταγράψει εκτίναξη της λειτουργικής κερδοφορίας και ανάπτυξη διαρκείας.

Υπενθυμίζεται πως η S&P αναβάθμισε το outlook της Mytilineos από σταθερό σε θετικό. Σύμφωνα με τους αναλυτές η εταιρεία αναμένεται να κλείσει το 2021 με EBITDA κοντά στα 350 εκατ. ευρώ. Το 2022 διαβλέπουν έκρηξη κερδοφορίας με EBITDA 500-550 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία αναμένεται να συνεχίσει τις δυναμικές επενδύσεις, με τις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας να αναδεικνύονται σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Οι αναλυτές σημειώνουν πως η εταιρεία συνεχίζει τη δυναμική της ανάπτυξη, παρά τις προκλήσεις της αύξησης του ενεργειακού κόστους και της κρίσης της πανδημίας, για αυτό η τιμή στόχος υπερβαίνει τα 20 ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο η Beta Χρηματιστηριακή σημειώνει πως μετά την αναβάθμιση των προοπτικών, είναι πολύ πιθανή η αναβάθμιση της εισηγμένης μέσα στον επόμενο χρόνο. Από την πλευρά της η Pantelakis, υπογραμμίζει την πρόβλεψη της S&P για έκρηξη κερδοφορίας και ότι η μόχλευση μειώνεται αισθητά. Σημειώνει πως με την υποχώρηση των επιπτώσεων της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες, η εταιρεία θα αυξήσει σημαντικά τις ταμειακές ροές και θα εκτελέσει απρόσκοπτα το επενδυτικό της πλάνο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται Optima, Εθνική και Eurobank Equities, σημειώνοντας πως η αναβάθμιση της εταιρείας τον επόμενο χρόνο είναι πολύ πιθανή, ενώ στέκονται στις μεγάλες επενδύσεις που υλοποιεί η εταιρεία και στην έκρηξη της κερδοφορίας που αναμένεται να καταγράψει.

Η S&P σημείωσε χθες πως η Mytilineos διαχειρίστηκε με επιτυχία τις ρευστές συνθήκες της αγοράς τους τελευταίους 18 μήνες και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της το 2022, με την ολοκλήρωση μεγάλων επενδύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η εταιρεία, αναφέρει η S&P, έχει χτίσει τη θέση της, έχει πολύ καλή κεφαλαιακή επάρκεια και είναι έτοιμη για άλμα ανάπτυξης το 2022.

Συντάκτης Νίκος Ταμπακόπουλος, Πηγή Liberal.gr