Μόλις 13 δισ. δολάρια οι επενδύσεις διεθνών εισηγμένων για έργα ΑΠΕ

Μόλις 13 δισ. δολάρια οι επενδύσεις διεθνών εισηγμένων για έργα ΑΠΕ
Τρίτη, 09/11/2021 - 21:14

Πόσα ξοδεύει ο πανίσχυρος ιδιωτικός τομέας παγκοσμίως για Ερευνα & Ανάπτυξη (R&D) που σχετίζεται με την προώθηση και υλοποίηση άμεσων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που θα βοηθήσουν ταχύτερα την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, όπως οι μπαταρίες για αποθήκευση καθαρής ενέργειας.

Πίσω από τις τυμπανοκρουσίες και τα μεγάλα λόγια που ακούστηκαν στη σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα, COP26, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας "World Energy Investment 2021" το ποσό που ξόδεψαν οι εισηγμένες εταιρείες παγκοσμίως ανέρχεται μόλις σε 13 δισ. δολ. το 2020.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, μόνο οι δαπάνες των νοικοκυριών στις ΗΠΑ για τις διατροφικές ανάγκες των κατοικιδίων ήταν το 2020 κοντά 38 δισ. δολάρια!

Τα στοιχεία του International Energy Agency δείχνουν πως η ενεργειακή μετάβαση παραμένει ακόμα πολύ πίσω προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι περιορισμού των εκπομπών αέριων ρύπων για να μειωθεί η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη που απειλεί στα σοβαρά το μέλλον της ανθρωπότητας και του ίδιου του πλανήτη.

Οι αριθμοί δείχνουν σταγόνα στον ωκεανό των άμεσων αναγκών για δράση τώρα.

Μοιάζει με την ίδια αδιανόητη ιστορία, σχολιάζουν δηκτικοί διεθνείς οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές, που ζει ο κόσμος με το "κόστος-όφελος" σχετικά με τον παγκόσμιο εμβολιασμό και το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στις πλούσιες και φτωχές χώρες διεθνώς.

Πηγή euro2day.gr