Ξεκινά τη Δευτέρα η 16η Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας της ΕΕ

Ξεκινά τη Δευτέρα η 16η Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας της ΕΕ
Παρασκευή, 22/10/2021 - 22:23

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον θα εγκαινιάσουν τη 16η Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας της ΕΕ (EUSEW) με θέμα «Προς το 2030: Αναδιαμορφώνοντας το ευρωπαϊκό ενεργειακό σύστημα».

Η τετραήμερη διάσκεψη πολιτικής που θα πραγματοποιηθεί κυρίως διαδικτυακά και θα περιλαμβάνει 32 διαφορετικές συνεδριάσεις και 40 συζητήσεις για θέματα ενέργειας, θα εξετάσει το πώς ο τομέας της ενέργειας μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ κατά τουλάχιστον 55 % έως το 2030, με απώτερο στόχο η ήπειρος να καταστεί τελικά κλιματικά ουδέτερη έως το 2050. Τα κυριότερα σημεία του φετινού προγράμματος περιλαμβάνουν την τελετή απονομής των βραβείων EUSEW τη Δευτέρα στη 1:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος, σε 5 διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου «Woman in Energy» και του νέου βραβείου «Young Energy Trailblazer».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τα εγκαίνια της πλατφόρμας ισότητας για τον τομέα της ενέργειας και συζήτηση των πρέσβεων του τομέα της ενέργειας τη Δευτέρα. Περιλαμβάνει επίσης μια συνεδρίαση αφιερωμένη στην προσεχή έκθεση για την κατάσταση της Ενεργειακής Ένωσης την Τετάρτη, καθώς και τον πρώτο μαραθώνιο νεανικής καινοτομίας για την επικοινωνία της ενέργειας, μαζί με την ειδική τελετή απονομής βραβείων την Πέμπτη για τον εορτασμό της ημέρας ενέργειας της ευρωπαϊκής νεολαίας.

Στη διάρκεια της εβδομάδας έχουν προσκληθεί να μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών κ. Achim Steiner και ο γνωστός κλιματολόγος κ. Jean-Pascal van Ypersele. Θα πραγματοποιηθούν επίσης πολυάριθμες εκδηλώσεις εντός και εκτός της ΕΕ. Περισσότερα από 3.000 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί στην EUSEW.