Σκρέκας: Ιστορική συμφωνία το Μνημόνιο συνεργασίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

Σκρέκας: Ιστορική συμφωνία το Μνημόνιο συνεργασίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου
Τρίτη, 19/10/2021 - 21:28

Ως ιστορική συμφωνία χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του στο facebook το Μνημόνιο συνεργασίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως αναφέρει, το Μνημόνιο συνεργασίας «ενισχύει την οικονομική συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια, όχι μόνο μεταξύ των τριών χωρών μας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης».

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση Σκρέκα:

Μια ιστορική συμφωνία υπογράψαμε σήμερα με τους ομολόγους μου Natasa Pilidou και Mohamed Shaker, παρουσία του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (Nicos Anastasiades) και του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου AbdelFattah Elsisi - عبد الفتاح السيسي, στο πλαίσιο της 9ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου ενισχύει την οικονομική συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια, όχι μόνο μεταξύ των τριών χωρών μας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Τοποθετεί τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ενεργειακού διαδρόμου που θα μεταφέρει σημαντικές ποσότητες πράσινης ενέργειας από την Ανατολική Μεσόγειο στη Γηραιά Ήπειρο. Επίσης, εμβαθύνει, ακόμη περισσότερο, τη στρατηγική σχέση των τριών χωρών που στόχο έχει τη διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου.