Βρετανία: Κίνδυνος χρεοκοπίας εταιρειών ενέργειας

Βρετανία: Κίνδυνος χρεοκοπίας εταιρειών ενέργειας
Πέμπτη, 07/10/2021 - 19:24

Τον κίνδυνο να οδηγηθούν σε χρεοκοπία εταιρείες ενέργειας εξέφρασε ο βρετανός υπουργός Ενέργειας με αφορμή την αύξηση στις τιμές σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ παράλληλα απέκλεισε την παροχή στήριξης στις προβληματικές επιχειρήσεις.

«Μπορεί να δούμε εταιρίες να βγαίνουν εκτός αγοράς», δήλωσε ο Κουάζι Κουάρτενγκ στο συνέδριο Energy UK.

Ο Κουάρτενγκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παράσχει στήριξη στους προβληματικούς παρόχους ενέργειας και ότι το σημερινό σύστημα λειτουργεί, με έναν πάροχο έσχατης λύσης να ορίζεται από τη ρυθμιστική αρχή Ofgem για να αναλάβει τους πελάτες από μια χρεοκοπημένη εταιρία. «Η κυβέρνηση δεν θα διασώσει χρεοκοπημένες εταιρίες, δεν μπορεί να υπάρξει ανταμοιβή για ανεύθυνη διαχείριση», είπε.

Μακροπρόθεσμα, το σχέδιο της Βρετανίας για παραγωγή μόνο «καθαρής» ενέργειας έως το 2035 θα βοηθήσει τελικά να προστατευθούν οι καταναλωτές, δήλωσε ο Κουάρτενγκ.

Οι τιμές ενέργειας στη Βρετανία έχουν εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ αυτό τον μήνα, κυρίως λόγω της αλματώδους αύξησης των τιμών αερίου παγκοσμίως, που έχουν ενισχυθεί εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων --μεταξύ των οποίων η αυξημένη ζήτηση λόγω της ανάκαμψης από την πανδημία, τα χαμηλά αποθέματα αερίου και οι μικρότερες των αναμενόμενων προμήθειες από τη Ρωσία.