Σεμινάριο ΙΕΝΕ: Η διαχείριση των σύγχρονων αγορών ενέργειας

Σεμινάριο ΙΕΝΕ: Η διαχείριση των σύγχρονων αγορών ενέργειας
Δευτέρα, 04/10/2021 - 22:00

Τα αναγκαία εργαλεία και την εσωτερική πληροφόρηση που χρειάζονται προκειμένου να γνωρίσουν σε βάθος τον πολύπλοκο κόσμο των σύγχρονων αγορών ενέργειας θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες στο πρωτοποριακό σεμινάριο «Managing Energy Markets in a Complex World», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία Strategy Technics, από την 1 έως τις 26 Νοεμβρίου 2021.

Μέσα στο σύγχρονο σύνθετο περιβάλλον, αναφέρει ανακοίνωση, τα στελέχη της ενεργειακής αγοράς καλούνται να λαμβάνουν αποφάσεις που θα επηρεάσουν τις προγραμματισμένες επενδύσεις, τα εν εξελίξει έργα, τη λειτουργία της αγοράς και τελικά την επιτυχία ή την αποτυχία των ίδιων εταιρειών τους και των υπηρεσιών που παρέχουν στους πελάτες τους.

Οι αγορές ενέργειας σήμερα αλλάζουν συνεχώς, με τις τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, της ηλεκτρικής ενέργειας και των εκπομπών να κυμαίνονται σε καθημερινή βάση και να καθορίζονται από μια ποικιλία αλληλένδετων δυνάμεων της αγοράς. Ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις, πώς επηρεάζουν τις τιμές σε μια σειρά ενεργειακών προϊόντων, πώς αλληλοσυνδέονται; Με δεδομένη τόση αβεβαιότητα μπορούμε να προβλέψουμε τη συμπεριφορά της αγοράς και τις τιμές της ενέργειας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα;

Ποιες είναι οι τάσεις της αγοράς για το 2ο εξάμηνο του 2021 και πώς θα διαμορφωθούν οι αγορές το επόμενο έτος; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν από μια κορυφαία ομάδα ομιλητών με μακρά εμπειρία στην παρακολούθηση του κλάδου της ενέργειας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανώτερα στελέχη του τομέα της ενέργειας και αποτελείται από 10 τετράωρες συνεδρίες που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, ερωτήσεις και απαντήσεις, ομαδικές συναντήσεις και εργασίες. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται μεταξύ 16:00 και 20:00 και η υποβολή συμμετοχών θα ολοκληρωθεί στις 26 Οκτωβρίου.